Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Район arrow Люди будуть з газом і роботою - В.В. Бухарєв
Люди будуть з газом і роботою - В.В. Бухарєв Печать
Автор ГородА   
21.08.2017 г.
ImageЗа ініціативи працівників ПАТ «Укрнафта» та нашого народного депутата фракції ВО «Батьківщина» В.В.Бухарєва «Укрнафті» продовжили ліцензію на добичу до 2037 року. Доведено, що спільно можливо вирішити найскладніше питання.

В середині літа одразу чотири села на Сумщині опинились «відрізаними» від газу. Їх мешканці в цьому не були винні. Біда прийшла зі столичних кабінетів Державної служби геології та надр України, де незаконно відмовили ПАТ «Укрнафта» у продовженні строку дії дозволу на добичу блакитного палива. І видобуток газу на Південно-Панасівському родовищі в Сумській області був зупинений. Більше місяця обласна влада не контролювала ситуацію.

Надзвичайна ситуація доводить, що через непродовження спецдозволів вже до кінця літа без централізованого газопостачання могли залишиться 8 населених пунктів Сумщини, де проживають понад 50 тисяч мешканців. Технічна можливість альтернативного централізованого газопостачання в цих населених пунктах відсутня. Приблизно півтори тисячі співробітників у Сумській області могли втратити стабільну роботу і заробіток для своїх родин. Болючий удар відчули б і місцеві громади, чиї бюджети залежать від податків, які сплачує нафтогазова компанія. Серйзними могли бути і втрати держави - вже у цьому році могли б недоотритмати близько 290 тис. тонн нафти та конденсату, 128 млн. м куб. нафтового газу, 88 млн. м куб. природного газу, а Державний бюджет від цього недоотримає 1,4 млрд. грн. рентної плати. Причому, після зупинки роботи, частину видобутку можна було втратити безповоротно.  

- Враховуючи надзвичайно гострий рівень проблеми, я був змушений напряму звернутися до вищих керівників органів влади - Прем'єр-міністра України, Голови Верховної Ради з проханням невідкладно втрутитись у ситуацію та вжити заходів щодо припинення незаконного блокування роботи Качанівського газопереробного заводу ПАТ «Укрнафта», - розповідає народний депутат України від фракції ВО «Батьківщина» Владислав Бухарєв, обраний саме на Сумщині по мажоритарному округу, до якого входить і газодобувна Охтирщина.

Часу для очікування практично не було. Адже щодня ситуація погіршувалася - за блокуванням роботи Качанівського газопереробного заводу могли б припинити видобуток ще на 4 родовищах Сумської області - Анастасіївському, Рибальскому, Артюхівському та Коржівському. Відчувалося, що потуг вирішити проблему обласним керівництвом було не достатньо. Включилися і народні депутати Сумщини - Владислав Бухарєв був найактивнішим серед них. Швидко включився у пошуки виходу із ситуації, зумів підключити до цього можливі важелі на самому вищому рівні. 11 липня В.В.Бухарєв направляє прем`єр-міністру В.Б.Гройсману депутатський запит, де у всіх деталях описав ситуацію щодо штучного і протизаконного, на його думку, блокування роботи Качаніввського газопереробного заводу і злочинного зволікання Держгеологією продовження «Укрнафті» дозволів на користування надрами. 14 липня це питання за ініціативи народного депутата від «Батьківщини» порушується в парламенту. Голова Верховної Ради Андрій Парубій надсилає до уряду запит Бухарєва і просить це питання вирішити негайно. Питання винесли на засідання Комісії з питань надрокористування при Державній службі геології і надр. І результат не забарився - 20 липня Державна служба геології та надр поінформувала, що нею прийняте рішення продовжити спеціальні дозволи (ліцензії) на користування надрами для найбільшої нафтовидобувної компанії Укрнафта на 20 років - до 2037 року.

Ось так, швидко, ефективно, дієво і спрацювали на результат. А виборці на практиці, в такій конкретній «гарячій» ситуації перевірили, наскільки їхній депутат є дійсно народним.

Для мене завжди важливо допомагати своїм виборцям, це моя  відповідальність, як народного депутата, і мені приємно, що тепер компанія стабільно працюватиме, люди матимуть роботу, а родини будуть з газом - задоволено коментує розв'язану проблему Владислав Бухарєв.

Взаємністю відповідають за таку підтримку народному депутату і люди - що відстояв ПАТ «Укрнафта», змусив рахуватися з Сумщиною, яка  добуває газ всій країні і головне - що люди будуть з газом.

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg