Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Місто arrow Про стан очисних споруд Охтирки заговорили у Сумах
Про стан очисних споруд Охтирки заговорили у Сумах Печать
Автор ГородА   
21.08.2017 г.
Сумська облрада спільно з ОДА розглянули питання реконструкції комунальних каналізаційних очисних споруд міста, які через свою зношеність забруднюють водойми. Проблему в своєму депутатському запиті підняв представник Охтирки в облраді Юрій Меєрович.

Багато років місцеві водойми страждають від зливу стічних вод з очисних споруд і Охтирського сиркомбінату. Спеціалісти-екологи стверджують: проблема поглиблюється. Зокрема, в озері Ігнатенкове наразі іде вторинне забруднення в результаті підняття шкідливих речовин з донних відкладень, що накопичувалися роками. Крім того старі споруди вже працюють не достатньо ефективно і продовжують забруднювати озеро, а також річку Кринична і далі річку Ворскла. «Зменшити негативний вплив на довкілля допоможе лише реконструкція очисних споруд», - зауважує Юрій Меєрович.

Погодившись із серйозністю піднятої проблеми, голова облради Володимир Токар пообіцяв розглянути питання на засіданні комісії з відбору проектів природоохоронних заходів - для подальшого фінансування за рахунок коштів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища. Про це повідомляють ЗМІ. 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg