Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Охтирська місцева прокуратура повідомляє
Охтирська місцева прокуратура повідомляє Печать
Автор Охтирська місцева прокуратура   
17.08.2017 г.
Інформація про результати роботи Охтирської місцевої прокуратури протягом 6 місяців 2017 року

Діяльність прокуратури протягом першого півріччя 2017 року  була орієнтована на зміцненні законності та протидію злочинності насамперед з корупційними проявами, захисту прав громадян та захист інтересів держави від неправомірних посягань у бюджетній сфері  у зв'язку з чим досягнуто певних позитивних результатів.

Так, Керівником Охтирської місцевої прокуратури проведено 1 координаційну нараду, 1 спільну нараду, створено 21 спільну робочу групу щодо розслідування окремих видів злочинів, 3 групи для розкриття і розслідування тяжких злочинів,  проведено 9 спільних семінарів (брифінгів).

Протягом 6 місяців 2017 року на піднаглядній Охтирській місцевій прокуратурі території зареєстровано менше кримінальних правопорушень ніж за аналогічний період 2016 року.

Також, не відбулося зростання особливо тяжких кримінальних правопорушень у Великописарівському, Тростянецькому, Краснопільському районах та у м. Охтирка. Зменшилося число злочинів проти життя та здоров'я особи на піднаглядній території. Вбачається зменшення злочинів щодо вчинення умисних тяжких тілесних ушкоджень.

На території Охтирського, Тростянецького, Краснопільського, В.Писарівського  районів вищою загальнообласної є питома вага розкритих злочинів.

До суду направлено 344 обвинувальних актів (аналогічний період 2016 - 298), з них з угодою про визнання винуватості - 12, з угодою про примирення - 43. Вчинені злочини здебільшого посягають на суспільні відносини у сфері власності (крадіжки, грабежі, розбої), проти здоров'я особи (тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості), невиконання такого виду кримінального покарання як громадські роботи, незаконне заволодіння транспортними засобами тощо.

У бюджетній сфері направлено до суду 6 кримінальних проваджень, у сфері протидії корупції - 5, у тому числі за ст. 210 КК України (нецільове використання бюджетних коштів). Загальна сума заподіяних цими злочинами збитків державі складає 1, 9 млн. грн., із них відшкодовано 1,6 млн. грн.

  У сфері лісових відносин до суду скеровано 7 обвинувальних актів (у 5 ухвалені судові рішення).

Працівниками Охтирської місцевої прокуратури викрито 2 факти хабарництва.

Активізовано нагляд за додержанням законів при виконанні покарань, не пов'язаних з позбавленням волі уповноваженими органами з питань пробації.

Боротьба з корупцією є одним з першочергових завдань сьогодення. Охтирська місцева прокуратура бере активну участь у подоланні цього негативного явища.

Внесено 29 подань, за результатами розгляду яких до відповідальності притягнуто 32 особи.

  Охтирською місцевою прокуратурою з початку року за наслідками застосування представницьких повноважень заявлено 18 позовних заяв на суму 19 млн. 153 тис. грн. Задоволено повністю та закрито, у зв'язку з добровільним відшкодуванням -  15 позовних заяв на суму 4 млн. 458 тис. грн.

Приділяється увага захисту інтересів держави у сфері земельних відносин. Так, з початку року місцевою прокуратурою заявлено позовів у зазначеній категорії на суму 11 млн. 380 тис. грн.

За втручання Охтирської місцевої прокуратури попереджено незаконне передання земель площею 86 га.

Більшість позовних заяв стосуються сфери земельних відносин, зокрема, розірвання договорів оренди у зв'язку із несплатою орендної плати, невиконанням умов договорів, визнання угод недійсними, повернення незаконно наданих земельних ділянок у власність держави. Крім того, з початку року заявлено позови у бюджетній сфері, з питань державної та комунальної власності, у сфері охорони навколишнього природного середовища, у сфері використання бюджетних коштів на придбання лікарських засобів. 

Так, на захист інтересів дітей та держави у сфері охорони дитинства заявлено 8 позовних заяв на суму 249 тис. грн. Представницька діяльність спрямовувалася на захист інтересів держави  шляхом заявлення позовів про визнання недійсним договору, за яким приватному товариству для здійснення сільськогосподарської діяльності передано землю навчального закладу, про зобов'язання застрахувати орендоване майно навчального закладу, про визнання протиправною бездіяльність органів місцевого самоврядування. 

Протягом першого півріччя 2017 року Охтирською місцевою прокуратурою вирішено 269 звернень фізичних та юридичних осіб. На особистому прийомі прийнято 72 особи.

Незважаючи на те, що органи прокуратури позбавлені функції так званого загального нагляду та не проводять перевірок діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування, скарги з цих питань продовжують надходити, у зв'язку з чим збільшилася кількість звернень, спрямованих за належністю для розгляду та вирішення до інших відомств. Так з початку 2017 року за належністю направлено 94 звернення.

З початку 2017 року Охтирською місцевою прокуратурою здійснено 118 виступів у ЗМІ та надано в порядку ст. 6 Закону України «Про прокуратуру» 15 інформацій в органи влади.

Перший заступник керівника

Охтирської місцевої прокуратури     

молодший радник юстиції          О.Ю. Плескач

 

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg