Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Місто arrow Перевізники вимагають свого. Вартість проїзду зросте на 1 гривню
Перевізники вимагають свого. Вартість проїзду зросте на 1 гривню Печать
Автор Город А   
14.08.2017 г.
Спливає термін обговорення проекту рішення про збільшення вартості проїзду у міському транспорті Охтирки.  

«У зв'язку з різким підвищенням з 01.01.2017 року рівня мінімальної заробітної плати, на підставі звернення перевізників та у зв'язку зі зміною умов виробничої діяльності та реалізацією послуг, що не залежать від господарської діяльності перевізників виникла необхідність перегляду тарифу на перевезення пасажирів в міському транспорті», - йдеться у документі, розміщеному на сайті Охтирської міської ради 10 липня. Зауваження до проекту рішення приймаються протягом 35 днів. За інформацією відділу транспортної інфраструктури управління капітального будівництва та житлово-комунального господарства, станом на минулий тиждень, жодних зауважень від громадян не надійшло.

 

За офіційною інформацією в Охтирці діють 22 маршрути в режимі маршрутного таксі, які обслуговують 26 автобусів на  465 пасажиромісць та 4 маршрути в звичайному режимі руху - 4 автобуси на 191 пасажиромісць. П'ять  автобусів пристосовані для перевезення осіб з обмеженими фізичними можливостями. Перевезення пасажирів автомобільним транспортом загального користування здійснюють 11 фізичних осіб-підприємців, товариство з обмеженою відповідальністю «ТК Альянс +» та комунальне підприємство «Благоустрій» Охтирської міської ради.

Загальною проблемою на міських маршрутах називають недостатню культуру обслуговування пасажирів, про що свідчать звернення громадян. За перше півріччя  2017 року спеціалістами відділу транспортної інфраструктури розглянуто 7 усних звернень громадян та 11 письмових звернень з питань транспортного обслуговування населення.

Перевізники, які здійснюють перевезення в режимі руху маршрутних таксі, добровільно зобов'язалися та  здійснюють в усі дні, крім святкових та вихідних, безкоштовні перевезення без надання компенсації з місцевого бюджету:

- пільгових категорій населення з наданням одного місця для осіб, які визначені чинним законодавством;

- дітей віком до 6 років;

- дітей-інвалідів без обмеження кількості місць;

- учасників АТО, з наданням одного місця;

- дітей, загиблих учасників АТО.

Також, у маршрутних таксі під час навчального процесу надається знижка учням 1-4 класів загальноосвітніх навчальних закладів в розмірі 25% від затвердженого тарифу.

У березні 2017 року перевізники повідомили про намір підвищити тариф з 3-х гривень до 5. На комісії з питань контролю за станом обслуговування пасажирів автомобільним  транспортом загального користування було прийнято рішення про створення робочої групи для перевірки достовірності наданої перевізниками інформації. Розпорядженням міського голови від 12 травня робоча група була створена. За результатами її роботи на 15 маршрутах виявлено  значні (більш ніж 10%) розбіжності  між інформацією перевізника про кількість перевезених пасажирів та наявним пасажиропотоком. Перевізникам були направлені зауваження з рекомендаціями внести зміни в розрахунки тарифів (зменшити % рентабельності з 20 на 15%, включити в розрахунок фактичну ціну за газ метан та включити в розрахунок обсяг перевезених пасажирів за результатами роботи робочої групи). Колективним зверненням від 14 червня перевізники звернулися до міського голови з проханням підвищити тариф не до 5 гривень (як раніше), а до 4-х. Проекти рішення про встановлення нових тарифів на перевезення розміщені на сайті Охтирської міської ради 10.07.2017. Згідно процедури, протягом 35 днів приймаються письмові зауваження та пропозиції від фізичних та юридичних осіб, але жодних зауважень, як повідомляється не надходило.

Підготувала Анна Протасова

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg