Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Важливо arrow Як не потрапити в тенети до торговців «живим»
Як не потрапити в тенети до торговців «живим» Печать
Автор Админ   
07.08.2017 г.
З нагоди Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми правоохоронці звертаються до громадян не мовчати, бути уважними, не довіряти незнайомцям і повідомляти до поліції про відомі факти торгівлі людьми.

Правоохоронці звертаються з проханням до громадян із розумінням поставитись до такої гострої та актуальної проблеми суспільства, як торгівля людьми. Тільки разом можна побороти цю проблему, яка на даний час має тенденцію до збільшення. Для молодих людей пошуки заробітків за кордоном здаються занадто привабливими. Але ви повинні пам'ятати, що легких грошів не буває. Як говорить статистика, більшість із тих, хто постраждав від торгівлі людьми в Україні - це жінки, а іноді діти, яких вивозять за кордон з метою сексуальної експлуатації. Торговцями людьми, можуть бути як чоловіки так і жінки, які на перший погляд можуть здаватися порядними и доброзичливими людьми. Вони часто діють як агенти по працевлаштуванню, використовують підробні документи і організовують виїзди за кордон.

Згідно із законодавством України, винні в торгівлі людьми несуть відповідальність у вигляді позбавлення волі від 3 до 15 років із конфіскацією майна. Але викрити та довести їх вину буває дуже складно, адже самі «жертви» іноді не можуть та не бажають розповідати про подібне. «Отже, якщо ви володієте будь-якою інформацією про торгівлю людьми, просимо не мовчати і повідомляти про такі факти в поліцію. Конфіденційність та анонімність вашого повідомлення правоохоронці гарантують. Можливо, саме ваша вчасно надана інформація вбереже людину від біди», - коментує начальник Охтирського відділу поліції Руслан Кладько. 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg