Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Хто ще спить? Тут гроші ділять
Хто ще спить? Тут гроші ділять Печать
Автор ГородА   
01.08.2017 г.

«В Охтирській ЗОШ №5 відсутні належні умови для проведення культурно-масових заходів внаслідок низької температури в актовій залі (+11 у зимовий період), діти хворіють, не мають можливості одягати концертні костюми. Глядацькі стільці вийшли з ладу внаслідок тривалої 30-ти річної експлуатації і мають непривабливий естетичний вигляд, несуть загрозу травмування дітей».

Це директор школи, депутат міської ради Галина Шишкова написала на конкурс громадських проектів «Бюджет участі». Разом з нею, станом на 24 липня, свої проекти подали 11 авторів.

Бюджет участі - для Охтирки штука нова. 2 млн. гривень чекають на пропозиції активних громадян. Останній день, коли ще прийматимуть заявки - 30 липня. Вже подано 14 проектів, загальна вартість яких - 3 632 047 грн. До початку голосування за проекти залишилося умовних 50 днів. Голосувати може кожен, з 9 до 23 жовтня. Ось такий марафон!

Проекти «Бюджету участі», що з'явилися на офіційному сайті Охтирської міської ради, як холодний душ. Такий же холодний, як актова зала п'ятої школи взимку. Збірка проектів наочно демонструє - місту бракує елементарного. Наприклад, туалету в медичному закладі. Про це, звісно, і так всі знали. Але ж мовчали. І раптом призналися вголос: «Ходимо до вітру під кущі!»... Дослівно, за текстом: «Пацієнтами комунального закладу «Охтирська міська стоматологічна поліклініка» щорічно є близько 10500 дітей. Перебування у стоматолога, як правило займає певний період часу. І діти дуже часто, як це природньо, не можуть довго перебувати без відвідування туалету. Також, людям літнього віку відсутність туалету доставляє великі незручності. В приміщенні будівлі, яку займає стоматологічна поліклініка туалету немає взагалі. І в зв'язку з проблемною системою каналізаційних труб, яка не мінялася на протязі вікового існування будівлі, заклад не має можливості виділити приміщення під туалет. КЗ «ОМСП» постійно стикається з вищевказаною проблемою. Батьки вимушені водити дітей справляти потребу під кущі на території закладу».

А далі про спорт. Тобто, про його цілковиту відсутність у суспільному просторі. «В нашому мікрорайоні немає спортивних майданчиків для дітей середнього та старшого шкільного віку. На території Охтирської ЗОШ І-ІІ ст.№6 є вільна площа і ми хотіли б там створити спортивний майданчик з тренажерами», - це пише депутат міської ради Олександр Шнайдер.

І про те ж саме Валентина Перерва, яка пропонує навколо Зеленого озера створити бігову доріжку: «У місті відсутня будь-яка спеціально облаштована територія для занять видами спорту, що викликають найбільшу цікавість у неповнолітніх: ролики, велосипед, скейтборд; відсутня база для занять бігом. Це негативно впливає на способи проведення змістовного дозвілля у цілому громадянами міста, на створення культури турботи про власне здоров'я протягом усього життя, на формування позитивних родинних традицій, здатних об'єднувати покоління близьких людей. Попит на заняття цими видами спорту у місті є, але відсутні можливості».

 

Я тут лише навела кілька цитат з поданого до розгляду. Насправді, там є ще багато цікавого. Як для причетних до написаного, так і для тих, хто сам не спромігся, але може стати на підтримку котрогось із проектів. Долучайтеся! Тут гроші ділять...

Анна Протасова

 

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg