Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Місто arrow Плати, торгуй, святкуй...
Плати, торгуй, святкуй... Печать
Автор ГородА   
01.08.2017 г.
На виконкомі в середу 19 липня затвердили програму Дня міста та дозволили ДП «Верп» продавати свої послуги дорожче.

На День міста знову торгуватимуть

Виконком ухвалив провести День міста у п'ятницю 25 серпня. Програма свята, яка складається із чотирьох пунктів, обійдеться охтирчанам у без малого 14 тисяч гривень. Відповідальний за свято - відділ культури і туризму Охтирської міської ради.

План заходів, присвячених Дню міста Охтирки, передбачає 25 серпня о

8.00 покладання квітів до могил, пам'ятників та пам'ятних знаків, пов'язаних з подіями Другої світової війни, загиблих учасників АТО. О 9.00  - відкриття святкових заходів. З 10.00 до 16.00 - «Великий Охтирський ярмарок», у цей же час - виставки, екскурсії, концерти та розваги.

Міський голова Ігор Алєксєєв зауважив, аби «великий» ярмарок місцеві підприємці не прогавили так само, як і «купальський», коли переважну більшість його учасників склали приїжджі торговці.

Кошторис Дня міста передбачає витратити на свято 13 800 грн.

Перелік витрат традиційний: придбання квіткової продукції - 2800 грн., святкове оформлення заходів - 5 000 грн., оплата послуг сторонніх творчих колективів - 6000 грн. Свої рідні, як завжди, працюватимуть на святі собі у збиток.

 

Вартість сміття здорожчає на 5%

З другої спроби дочірньому підприємству «Верп» дозволили підняти тарифи на свої послуги. Це сталося після того, як підприємство, що займається вивезенням та утилізацією побутових відходів, прибрало з розрахунків тарифу збільшення заробітної плати для адміністрації. Відтак, у середньому вартість послуги з вивезення сміття зросте для охтирчан на 5%.

Нагадаємо, що на попередньому засіданні члени виконавчого комітету Охтирської міської ради відхилили проект рішення про корегування тарифів для ДП «Верп».

Міський голова Ігор Алєксєєв зауважив, що підприємство занехаяло роботу з потенційними клієнтами і не збільшує абонентську базу. Приватний сектор залишається практично не охоплений послугою, про що свідчить і власний досвід міського голови. «Виставляю один мішок, а до нього приносять ще п'ять», - поділився спостереженнями міський голова і пообіцяв, що за таких умов голосує за підвищення тарифу востаннє.

Анна Протасова

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg