Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Місто arrow 500 кілометрів на велосипедах
500 кілометрів на велосипедах Печать
Автор ГородА   
01.08.2017 г.
ImageОсь і пройшли охтирські туристи ще одне випробування дорогою, закінчивши похід другої категорії по Сумській та Чернігівській областях.

З ранку 10 липня група з семи чоловік взяла напрямок до Тростянця, де в 6.20 нас чекав потяг, який довіз нас на початок маршруту - міста Ворожби, що за Сумами. З нього шлях лежав до Путивля, але спершу команді треба було переправитися через річку Сейм. Довилось пройти не один кілометр на човні, щоб знайти паром. Через декілька десятків кілометрів (якби не короткі шляхи, було би менше), ми виїхали до міста партизанської слави Путивль, побували в лісах Ковпака (до речі там досить кусючі комарі) і в музеї на його честь, також завітали в жіночій монастир.

Далі наш напрямок пролягав через Кролевець на Глухів, по дорозі до якого ми зустріли ще одного мандрівника, який на велосипеді проїхав не один континент ( Раміль Зіядов ), разом з ним проїхали до славного міста. На четвертий день нам довелося заночувати в чоловічому монастирі «Глинська Пустинь», так як три дні підряд була добряча злива і ми промокли до нитки, монахи погодилися пустити нас на ночівлю та навіть смачно накормили. Далі наша дорога пролягала через м. Шостку в Новгород-Сіверський, де частково відбувалися події описані в творі «Слово о полку Ігоревім», в місті царить давнина. Там нам пощастило і ми потрапили на фестиваль бойових мистецтв, добряче відпочили і познайомилися з цікавими людьми.

Далі через село Путівськ та схили крейдяного кар'єру, де команда брала непідступні скелі, село Діхтярівка славне місцем зустрічі Івана Мазепи та Карла ХІІ у 1708 р. , с. Мезин, де була розкопана найвідоміша пам'ятка пізнього палеоліту в світі. Ось так ми добралися і до міста Батурин, дізналися його страшну історію. Провели в цьому прекрасному місті практично два дні, ну а потім вирушили в Конотоп, а з нього вже з двома пересадками 20.07.17 вирушали додому. Загалом ми проїхала більше 500 км. Самим не віриться.

Так ми прожили ще одне маленьке життя, та спогади про нього завжди залишаться в наших серцях.

Валентин Сталинський

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg