Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Місто arrow Кинули пляшку повз смітник? З вас 17 тисяч...
Кинули пляшку повз смітник? З вас 17 тисяч... Печать
Автор ГородА   
24.07.2017 г.
ImageСміття - не нова тема. Вона виникає в інформаційному просторі регулярно: весняне прибирання, стихійні звалища, літній відпочинок на річці чи в лісі... всюди ми бачимо сміття і пишемо про нього, пишемо... Свіжий приклад - купальські свята. 6 липня Охтирка відпочивала, а це означає, що майже кожен, хто прийшов погуляти, залишив по собі щось.

 

Я зробила це фото на дитячому майданчику. Отже, дорослі привчають дітей жити у бруді і не соромитися його. На сцені співали і танцювали артисти, а навколо вирував нестримний фестиваль народної зневаги до порядку.

Між тим, у Верховній Раді зареєстрували законопроект 6730, яким хочуть запровадити значні штрафи до тих, хто любить своє сміття кидати під ноги іншим. «Саме через штрафи, які досягали більше 600 доларів, в Сінгапурі, наприклад, вдалося відучити кидати бичок від цигарки повз смітник чи плюватися на вулиці», - посилається на світовий досвід одна з ініціаторів законопроекту Ірина Геращенко.

Законопроект «Про внесення змін та доповнень до Кодексу України про адміністративні правопорушення (щодо викидання відходів у неналежних місцях)» встановлює адміністративну відповідальність за викидання будь-яких відходів за межі урн, контейнерів чи інших ємкостей для збирання, утилізації чи переробки сміття. За це порушення пропонується запровадити накладення штрафу на громадян від двадцяти до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а за повторне вчинення такого правопорушення - від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

«Штраф за кинутий повз смітник папір чи пляшку має бути драконівським - аби запам'яталося на все життя. Україну потрібно ретельно прибрати і потім навчитися дотримуватися ідеальної чистоти», - вважає Геращенко і з нею важко не погодитися.

Анна Протасова

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg