Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Область arrow Cумщина впроваджує сільський нотаріат
Cумщина впроваджує сільський нотаріат Печать
Автор Охтирський міськрайонний відділ державної виконавчої служби   
21.07.2017 г.
ImageСумщина стане першою областю в Україні, де найближчим часом запрацює так званий «сільський нотаріат». Посадові особи органів місцевого самоврядування, які пройшли стажування та нині будуть складати кваліфікаційні іспити, надаватимуть потрібні людям послуги: посвідчуватимуть заповіти, видаватимуть копії документів на майно, свідоцтва про право на спадщину.

 

Про це говорили 17 липня цього року на нараді у Сумській обласній державній адміністрації, участь у якій взяв Міністр юстиції України Павло Петренко.

За словами Міністра щороку сотні тисяч українців стикаються з проблемою недостатності нотаріальних послуг. Жителям сіл для отримання цих послуг треба їхати до райцентру, вистояти в черзі, а інколи, якщо не повний комплект документів, - цю процедуру треба неодноразово повторювати.

«Під час минулого візиту два роки тому ми будували амбітні плани, які здавалися нереалістичними. А вже ось бачимо, що спільними зусиллями ми змогли забезпечити населення комфортними сервісами», - сказав Павло Петренко. Він подякував керівникам області, народним депутатам від області та головному управлінню юстиції за те, що вдалося спільними зусиллями реалізувати цей проект.

«Реформи в дії - це реформи, які слугують людям. І те, що вже найближчим часом у 8 сільських радах люди зможуть без зайвого клопоту реалізувати свої права - багато значить, - говорить Ірина Свистун. - Переконана: переваги цієї справи відчують і очільники громад, адже їм у першу чергу будуть вдячні жителі за зручний і комфортний сервіс».

Свої думки з приводу надання послуг в об'єднаних громадах висловили очільники громад: Кролевецької - Олександр Бобровицький та Березівської (Глухівський район) Надія Артеменко. Вони також високо оцінили і роботу реєстраторів у громадах, які з'явилися у процесі передачі повноважень по реєстрації нерухомості, а тепер і бізнесу, органам місцевого самоврядування. Тим більше, що від надання цих послуг саме бюджети громад мають фінансові надходження.

Реалізація цього проекту, спрямованого на задоволення сільського населення доступними нотаріальними послугами, триває і органи юстиції відкриті до співпраці.

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg