Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Cумщина впроваджує сільський нотаріат
Cумщина впроваджує сільський нотаріат Печать
Автор Охтирський міськрайонний відділ державної виконавчої служби   
21.07.2017 г.
ImageСумщина стане першою областю в Україні, де найближчим часом запрацює так званий «сільський нотаріат». Посадові особи органів місцевого самоврядування, які пройшли стажування та нині будуть складати кваліфікаційні іспити, надаватимуть потрібні людям послуги: посвідчуватимуть заповіти, видаватимуть копії документів на майно, свідоцтва про право на спадщину.

 

Про це говорили 17 липня цього року на нараді у Сумській обласній державній адміністрації, участь у якій взяв Міністр юстиції України Павло Петренко.

За словами Міністра щороку сотні тисяч українців стикаються з проблемою недостатності нотаріальних послуг. Жителям сіл для отримання цих послуг треба їхати до райцентру, вистояти в черзі, а інколи, якщо не повний комплект документів, - цю процедуру треба неодноразово повторювати.

«Під час минулого візиту два роки тому ми будували амбітні плани, які здавалися нереалістичними. А вже ось бачимо, що спільними зусиллями ми змогли забезпечити населення комфортними сервісами», - сказав Павло Петренко. Він подякував керівникам області, народним депутатам від області та головному управлінню юстиції за те, що вдалося спільними зусиллями реалізувати цей проект.

«Реформи в дії - це реформи, які слугують людям. І те, що вже найближчим часом у 8 сільських радах люди зможуть без зайвого клопоту реалізувати свої права - багато значить, - говорить Ірина Свистун. - Переконана: переваги цієї справи відчують і очільники громад, адже їм у першу чергу будуть вдячні жителі за зручний і комфортний сервіс».

Свої думки з приводу надання послуг в об'єднаних громадах висловили очільники громад: Кролевецької - Олександр Бобровицький та Березівської (Глухівський район) Надія Артеменко. Вони також високо оцінили і роботу реєстраторів у громадах, які з'явилися у процесі передачі повноважень по реєстрації нерухомості, а тепер і бізнесу, органам місцевого самоврядування. Тим більше, що від надання цих послуг саме бюджети громад мають фінансові надходження.

Реалізація цього проекту, спрямованого на задоволення сільського населення доступними нотаріальними послугами, триває і органи юстиції відкриті до співпраці.

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg