Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Місто arrow «Сміттєвому тарифу» дали відкоша
«Сміттєвому тарифу» дали відкоша Печать
Автор ГородА   
03.07.2017 г.
Об'єднали в один блок кілька важливих тем. Адже для ефективного функціонування у суспільстві, необхідно знати, що відбувається навколо і куди спрямовують рух громади люди наділені владою.

Не змогли переконати більшість

ДП «Верп» ТОВ «Водоторгприлад», що надає населенню послуги з вивезення сміття, вийшло з ініціативою про зміну існуючого тарифу, у бік збільшення. Проте виконком, що розглядав це питання у середу 21 червня, відхилив запропонований проект більшістю голосів.

Проект рішення щодо коригування діючих тарифів на послуги з вивезення та захоронення твердих, великогабаритних та ремонтних побутових відходів для населення, бюджетних установ та інших споживачів Охтирки не знайшов підтримки. В ході обговорення зійшлися на тому, що ґрунтовних аргументів з боку підприємства надано недостатньо. Крім цього керівнику ДП «Верп» порекомендували в платіжних дорученнях надавати споживачам доступні роз'яснення про формування існуючого тарифу.

Як пояснила член виконкому Вікторія Маркова, проект рішення про корегування тарифу відхилили більшістю голосів. «За» ріст «ціни сміття» проголосували лише троє осіб, включно з міським головою.

Не пройшли через виконком і земельні питання. Після подій навколо можливого поділу «великих городів», люди масово почали подавати заяви на юридичне оформлення землі. Проте, у документах виникла плутанина. Відтак, щоб не наробити помилок, вирішено було відкласти цей блок, до з'ясування усіх обставин і повернутися до нього пізніше.

 

Медицину реформують, лікарню - будують

Держава гроші дає, але вимагає дольової участі. Будівництво й оснащення довгобуду Охтирської районної центральної лікарні фінансуватимуть Державний Фонд Регіонального Розвитку й міський бюджет.

На останньому засіданні міжвідомчої комісії по визначенню об'єктів, фінансування яких здійснюватиметься за рахунок ДФРР, вирішено направити кошти на добудову Охтирської лікарні. Йдеться про 2017-2018 роки і про повне завершення будівельних робіт зі здачею в експлуатацію готового об'єкта.

Про це повідомив міський голова Охтирки Ігор Алєксєєв на засіданні виконавчого комітету 21 червня.

Нагадаємо, що на позачерговому засіданні 34-ї сесії міської ради 16 червня депутати внесли зміни до Програми економічного та соціального розвитку міста на 2017 рік і до бюджету міста, перерозподіливши кошти, що планувалися на добудову лікарні: окремо на витрати для капітального ремонту і придбання медичного обладнання.

Як пояснила начальник управління фінансів та економіки Наталія Шаркова, 15 млн. грн. з бюджету Охтирки розділили на дві частини: 8 млн. грн. направляються УКБ Сумської ОДА, у відомстві якого перебуває будівництво об'єкту, а 7 млн., призначених для купівлі обладнання, залишаються на місці, зі зміною розпорядника.

«Провести перерозподіл видатків спеціального фонду бюджету по головним розпорядникам бюджетних коштів а саме: зменшити по управлінню фінансів та економіки на суму -7 267 000 грн., для проведення співфінансування робіт по об'єкту «Центральна районна лікарня по вул. Петровського, 15 в м.Охтирка (розширення)» (коригування проектно-кошторисної документації); збільшити по відділу охорони здоров'я - КЗ «Охтирська ЦРЛ» на суму - 7 267 000 грн., на придбання медичного обладнання», - йдеться у пояснювальній записці до рішення сесії.

               

Поїдемо по 4 гривні?

Перевізники намагаються підняти тариф. Про це стало відомо за наслідками роботи транспортної комісії, що діє під головуванням заступника міського голови Сергія Мартимьянова.

Як повідомила начальник відділу транспортної інфраструктури Інна Біскупська, дійсно, ініціатива про підвищення тарифу є, але наразі іде робочий процес - перевіряються подані перевізниками розрахунки, обстежуються маршрути щодо пасажиропотоку.

Перевізники ж, які скаржаться, що реальні витрати на утримання послуги системно обганяють її ціну, просять підвищити тариф до 4 -х гривень.

 

Анна Протасова

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg