Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Важливо arrow Безвіз. За кордон на авто
Безвіз. За кордон на авто Печать
Автор РСЦ МВС в Сумській області   
09.06.2017 г.

ImageУкраїнці з 11 червня зможуть скористатися безвізовим режимом та без додаткових ускладнень подорожувати Європою. Головний сервісний центр МВС інформує власників авто про те, які документи мають бути наявними при собі у разі користуванням транспортним засобом.

Що необхідно для подорожі за кордон на авто?

 національне посвідчення водія

(зверніть увагу, що посвідчення водія має відповідати міжнародним вимогам - зокрема, у разі користування національним посвідченням водія закордоном, документ повинен мати строк дії)

- розпізнавальний знак України на транспортному засобі

- договір обов'язкового страхування цивільної відповідальності власників транспортних засобів

- свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, що видане на особу, яка перетинає кордон

- державний номерний знак на ТЗ.

Водіям слід пам'ятати, що індивідуальні номерні знаки транспортних засобів дійсні лише на території України, за кордон необхідно виїжджати на державних номерних знаках.

У разі відсутності права власності на транспортний засіб - слід оформити документи для поїздки за кордон, для цього необхідна заява власника транспортного засобу або документ, що підтверджує право користування і (або) розпорядження транспортним засобом.

ImageОсобам, що здійснюють поїздку за кордон, на період подорожі видається свідоцтво про реєстрацію на їх ім'я. Свідоцтво про реєстрацію, видане на ім'я власника транспортного засобу, і документи, які підтверджують право користування і (або) розпорядження транспортними засобами, зберігаються у сервісному центрі МВС.

Важливо! Видане на період поїздки за кордон свідоцтво про реєстрацію підлягає поверненню відповідному сервісному центру МВС не пізніше ніж протягом 10 днів після повернення з-за кордону.

Транспортні засоби, на які згідно із законом встановлено тимчасову заборону на зняття з обліку (крім транспортних засобів, придбаних у розстрочку), до поїздок за кордон не допускаються.

Детальну інформацію про організацію поїздки за кордон на транспортному засобі можна знайти на сайті hsc.gov.ua, отримати консультацію - за номером (044) 290-18-99 або на офіційній Фейсбук-сторінці Головного сервісного центру МВС

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg