Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Спортивне свято у Комишах
Спортивне свято у Комишах Печать
Автор ГородА   
29.05.2017 г.

Минулої погожої неділі в селі Комиші відбулося свято, пов'язане з відкриттям спортивного комплексу «Ташань».

Жовто-блакитний прапор на святі підняли кращі спортсмени школи Нечипоренко Олександр та Суханова Галина. Урочисті слова сказали господарі події: сільський голова Пихтін Олександр Михайлович, директор Комишанської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Лук'янов Микола Іванович, ветеран спорту та один з організаторів будівництва  спортивного комплексу Касян Микола Юрійович, тренер команди «Ташань» Шевченко Володимир Іванович. У їхніх виступах неодноразово звучать слова вдячності: працівникам автогаража, електроцеху, плотницької бригади господарства «Комишанське», вчителям та учням закладу, футболістам «Ташані» та всім небайдужим односельцям за допомогу у будівництві цієї чудової спортивної споруди. Бурхливі оплески звучали на адресу керівника підприємства «Комишанське» Зубка Володимира Івановича.

У виконанні народного ансамблю «Народні музики» Комишанського сільського будинку культури -керівник Бережний Микола Степанович, прозвучали пісні про Україну, про рідний край. Під гімн громади «Гей краяни - комишани!» господарі та гості свята перерізали стрічку урочистого відкриття спортивного комплексу. Директор господарства запалив факел, як символ єдності всіх поколінь у будівництві і процвітанні нашої держави. І передав його кращим атлетам школи.

Звучить команда «Рівняння наліво!». Під «Козацький марш» та оплески, з Державним Прапором у руках ветерани спортивного руху Касян Микола та Шевченко Володимир відкривають урочисту ходу по біговій доріжці оновленого стадіону.

Ведуча свята, художній керівник місцевого будинку культури Валентина Степанівна Курило оголошує про початок змагань. Першим видом багатоборства є смуга перешкод. Під гучні оплески з найкращим часом 1хв. 09 сек. перемагає Довгаль Валерій. Другою програмною дисципліною у виступах атлетів були стрибки в довжину. В цьому виді змагань першим став учень 10 класу Герус Станіслав. У гімнастичному триборстві першість святкував учень 10 класу Луценко Микола. Та найзахоплюючим етапом змагань була легкоатлетична естафета. Вперта боротьба точилася до останніх метрів дистанції. Перемогу виборола дружня команда учнів 8 класу у складі: Ключнікова Володимира, Логвиненка Ростислава, Кулик Наталії  і Пономаренко Ельвіри.

Всі переможці та призери отримали гарні, пам'ятні подарунки.

В цей час для показових виступів у нових кімоно на татамі вишикувалась команда дзюдоїстів, чи не єдина серед сільських секцій в області. Ось де ростуть майбутні  Невзорови! Під керівництвом майстра спорту з боротьби самбо Рябчинського Геннадія Васильовича, секцію відвідує понад 30 діток у двох вікових групах. За рік роботи вже є вагомі досягнення. Переможцями та призерами обласних змагань з боротьби дзюдо ставали учні 1 класу: Пихтіна Діана, Шкробот Дмитро, Храпач Андрій; учень 7 класу Турчин Андрій, учень 8 класу Калнагуз Микола. А  учень цього ж класу Пихтін Ігор нещодавно став призером всеукраїнського турніру, що проходив у місті Суми. Під шквал аплодисментів глядачі проводжають з борцівського килима юних дзюдоїстів і майбутніх чемпіонів.

Продовжує спортивну естафету виступ танцювального колективу флешмоб- «Мікс Комиші», який налічує 28 учасників. Приємно вразив своєю піснею «Хай завжди буде сонце» дитячий колектив школи, дітки співали в національному українському одязі. А в кінці пісні, зі своїх рученят випустили в небо голубів миру.

Під звуки футбольного маршу «Вперед Ташань» розпочинається календарний футбольний поєдинок між командами господарів та гостей, гравців «Ниви» із села Хухра. Гра тримала у напрузі вболівальників до останньої хвилини матчу. Перемогу з рахунком 3:1 того вечора вибороли хухряни.

Комплекс відкрито, пішов новий відлік часу здорового способу життя односельців. То ж нехай ця чудова спортивна споруда послужить багатьом поколінням у вихованні патріотизму, краси і сили на благо краю, на благо  рідної України!

Микола Озеров

ImageImageImageImageImageImage 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg