Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Важливо arrow Охтирська місцева прокуратура повідомляє
Охтирська місцева прокуратура повідомляє Печать
Автор Охтирська місцева прокуратура   
25.04.2017 г.

Охтирською місцевою прокуратурою виявлено факт вчинення головним лікарем КЗ «Обласна спеціалізована психіатрична лікарня» адміністративного правопорушення, пов'язаного з корупцією.

Встановлено, що вказана особа неодноразово видавала накази про прийняття на роботу до психіатричної лікарні, переведення на посади, зокрема «молодшої медичної сестри» та «буфетниці», а в подальшому звільнення свого сина. Окрім того, керівниця закладу видала низку наказів про призначення себе на посаду лікаря психіатра відділення, виплату собі надбавки, матеріальної допомоги тощо. При цьому вона не повідомила про наявність реального конфлікту інтересів безпосереднього керівника, як того вимагає чинне законодавство.

За вказаними фактами Управлінням захисту економіки в Сумській області було складено та направлено до суду два протоколи. Сьогодні, 12 квітня 2017 року, суд першої інстанції завершив розгляд адміністративних протоколів та визнав колишнього керівника психіатричної лікарні винною за ч. 1 та ч. 2 ст. 172-7 (порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Під час розгляду адміністративних протоколів у суді Неофітна Л.П. себе винною не визнавала, але за принципової позиції Охтирської місцевої прокуратури вина Неофітної Л.П. у вчинені адміністративного правопорушення повністю доведена і згідно постанови Охтирського міськрайонного на вказану особу накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі 3 тис. 400 грн.

 

Прокурор Охтирської місцевої

прокуратури                                                                        Кісельчук А.І.

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg