Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Районна бібліотека обживає Book Avenue
Районна бібліотека обживає Book Avenue Печать
Автор ГородА   
18.04.2017 г.
Image7 квітня на майданчику біля  районної центральної бібліотеки (РЦБ) пройшов весняний ярмарок порад - захід, який об'єднав городників та садоводів міста і сіл району.

Тут можна було не тільки отримати корисну інформацію, обмінятися досвідом, почерпнути необхідні знання з книг та журналів, але й придбати або обміняти посадковий матеріал. Проводився захід за ініціативи членів гуртка "Джерело життя". Наступний ярмарок гуртківців запланований на осінь.

Серед активістів гуртка - Олександр Кулик, який може похвалитися  більш ніж 800 сортами томатів, фермер Юрій Сич, агроном Володимир Зубченко,  родина виноградарів - Сергій та Наталія Захарови, прихильник органічного землеробства Олексій Мартиненко, а також Анатолій Лавриненко, який спеціалізується на вирощуванні нових сортів ягідних культур, Лідія Синиця (різні сорти айстр), Людмила Разінькова (прянощі), Лідія Яценко (оригінальні культури), Надія Гапчак, Любов Демченко, Тамара Попова, сонячненський клуб «Небайдужі» та інші. Всього у гуртку до півсотні городників, садоводів, квітникарів.

На постійній основі у стінах РЦБ проводяться лекції з землеобробки, куди може прийти кожний охочий. Під час засідань та круглих столів гуртківці щедро діляться своїми секретами. Не дивно, що весняний ярмарок від справжніх фахівців своєї справи викликав підвищений інтерес серед містян. Мабуть, кожному хазяїну хочеться виростити якусь цікавинку на своїй ділянці. Тому не дивно, що майже все, що принесли на ярмарок гуртківці бібліотеки, надзвичайно швидко розпродалось.

Ольга Андоленко, директор КЗ «Охтирська РЦБС»:

- Районна бібліотека змогла об'єднати людей за інтересами. З цією непростою задачею ми справилися завдяки кропіткій роботі працівників нашої установи та ентузіазму відвідувачів. Ярмарок порад - один з численних заходів охтирських активістів, який пройшов під егідою нашої бібліотеки, однак, він для нас особливий, тому що є першим в новій локації.

Свіженький, викладений тротуарною плиткою, майданчик зі зручними красивими лавами - це тільки частина проекту Book Avenue, який реалізується за «депутатські  кошти». Гроші на обладнання Книжкової Алеї виділив обласний депутат Ігор Науменко. Сквер плануємо розширяти далі, облагороджувати, прикрашати.

Хотілося б Книжкове Авеню озеленити оригінальними деревами, обгородити  привабним парканом з боку дороги, обладнати велостоянками, цікавими садово-парковими елементами. Також у планах зробити Book Avenue зоною вільного користування Wi-Fi. Цілком можливо, що невдовзі тут буде встановлене погруддя охтирського письменника. Перемовини про це вже велись.

Ми запрошуємо усіх небайдужих охтирчан долучатися до доброї справи. Давайте почнемо любити свій край не тільки на словах.

Підготував Андрій Міхєєв 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg