Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow В Охтирці молилися за перемогу й мир
В Охтирці молилися за перемогу й мир Печать
Автор ГородА   
10.04.2017 г.

На заклик членів Всеукраїнської Ради церков по всіх містах та в українській діаспорі у неділю 2 квітня відбулася спільна Молитва за перемогу над агресором і справедливий мир. У своїх молитвах представники церков просили не лише Божої допомоги, мудрості і сили здолати агресора-російського загарбника, але й про внутрішній мир у країні.

Охтирчани також долучилися до Всеукраїнської Молитви. Акція відбулася на Успенській площі біля Стіни Пам`яті. О 15-ій, як і по всій Україні, тут почався молебен, який відслужили священики чотирьох українських церков Охтирщини. Молитва об'єднала військовослужбовців, ветеранів АТО, представників громадських організацій нашого міста, парафіян Храму Успіння Божої Матері, освітян і всіх, кому не байдужа доля України.

«Сьогодні ми долучилися до Всеукраїнської Молитви. Але пам`ятаймо про те, що в кожному населеному пункті України, майже в кожному будинку щоденно і щохвилинно матері моляться за своїх синів, а дружини - за чоловіків, які  сьогодні самовіддано захищають батьківщину, свою землю від ворога.

Кажуть, що дитяча молитва - найчистіша і найсильніша. І діти, чиї батьки зараз на війні, просять Господа про одне - аби батько повернувся до них, міцно обійняв і більше вже не полишав.

У зоні бойових дій чимало жінок, які переборюючи страх, допомагають мужнім чоловікам у боротьбі за нашу свободу.

Світла пам`ять тим, хто не повернувся, хто не задумуючись віддав своє життя за нас. Знову і знову пам`ятаймо за воїнів, які відстояли наше з вами право жити на своїй рідній землі у мирі та злагоді. Слава Україні!», - з такими словами звернулась до присутніх педагог і волонтер Людмила Голець.

На завершення акції Валентина Луценко заспівала пісню «Боже, Україну збережи». Її підтримали всі присутні.

Стіна Пам`яті в Охтирці стала істинно святим місцем. Сюди приходять вклонитися героям і подивитися в їхні очі, поговорити і помолитися за їхні душі, за мир, за Україну. Так було і 2 квітня.

Валерія Бакуліна

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg