Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Місто arrow Реквієм Небесній Сотні
Реквієм Небесній Сотні Печать
Автор ГородА   
27.02.2017 г.

ImageНаприкінці лютого Україна вшановує пам'ять героїв Небесної Сотні. В кожному місті, селі, в столиці, на Майдані люди кладуть квіти, схиляють голови і згадують тих, що віддали своє життя за краще майбутнє українців.

В Охтирці також пройшли різні події на різних рівнях, в школах, бібліотеках, біля Стіни Пам'яті на Успенській площі.

16.02.2017 р. в Охтирській міській бібліотеці відбувся реквієм, присвячений пам'яті Небесній Сотні та загиблим воїнам АТО. На зустріч були запрошені учні 8-х класів Охтирської гімназії та учасники подій на Майдані Наталя Гузєвата, Тетяна Глушкова, Ольга Косарєва, Олександр Скиба, учасник Майдану і бойових дій в зоні АТО Вадим Косарєв, учасники бойових дій. З інженерної частини А-0563 В.М.Голод, В.М.Большаков, С.У.Ушаков. Майданівці згадали про пережите на Майдані, поділилися враженнями про яскраві моменти і трагічні, про свої переживання та свою участь. Майдан пройшов крізь серце, Майдан залишиться в пам'яті на все життя - це підтвердить кожен, хто там був в період Революції Гідності, а 18-20 лютого це взагалі окрема жахлива і незабутня сторінка в історії України.

Військові розповіли учням, що для них означає захист Батьківщини, які моменти врятували їм життя у цій війні і , побажали дітям любити Україну і вчити географію, історію і мову, взагалі вчитись, щоб підняти Україну.  Учасники зустрічі переглянули документальні стрічки про події на Майдані про зиму 2013-14. Зиму у вогні, працівники бібліотеки підготували виставку-експозицію «Україна - територія Гідності та Свободи» також фотовиставку з Майдану, зроблену активістами, безпосередніми учасниками  Революції Гідності.

Героїв Небесної Сотні, та загиблих в АТО вшанували хвилиною мовчання. Учні подарували воїнам квіти і подякували за те. Що вони захищають Україну.

17.02.2017 р. в охтирській районній бібліотеці пройшла зустріч учнів 8-х класів Охтирської ЗОШ №6 з учасниками Майдану Косарєвими, пані Ольгою та її сином, Вадимом, який нещодавно повернувся із зони бойових дій.  Ольга Іванівна розповіла дітям правду про Майдан та про його значення, про допомогу дітей, школярів зі всієї України і виразила сподівання, що вони побудують вільну і багату державу на своїй землі. Вадим Косарєв прочитав уперше свої вірші із війни. Діти уважно слухали і задавали багато питань. Разом передивилися Галерею портретів Героїв Небесної Сотні. Ми повинні знати своїх героїв в обличчя і поіменно.

20.02.2017р представники міської влади разом з депутатським корпусом на чолі з міським головою поклали квквіти героям Небесної Сотні і вшанували хвилиною мовчання.

«Мине маємо права забути і змарнувати вогонь, який запалили на Майдані Герої Небесної Сотні», - оголошуючи хвилину мовчання за загиблими на Майдані у 2014-ому році сказав міський голова Ігор Алєксєєв на апаратній нараді. - Події тих днів назавжди змінили країну точку неповернення пройдено».

Ввечері 20 лютого представники ГО «Правий Сектор» та Національного Корпусу «Азов» зібрались біля стадіону «Нафтовик» і по центральній вулиці Незалежності пройшли зі смолоскипами в честь 3-ї річниці Революції Гідності. Пройшли з гаслами часів Майдану, прапорами і плакатами. Смолоскипна хода декого з охтирчан здивувала.  Їх було мало, чоловік 15 учнів та студентів, а група підтоимки із десятка дорослих чекали біля Стіни Пам'яті. Хлопці і одна дівчина вишикувались і хвилиною мовчання вшанували Героїв Небесної Сотні. «Я хочу щось зробити для України.  МИ - патріоти». Молодь збирається їхати на вшанування Небесної Сотні в Київ.

Безсмертні душі вбитих і закатованих відійшли у небеса, але вони вічно житимуть в народній пам'яті. ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ!

Валерія Бакуліна.

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg