Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Працевлаштуватися за кордоном допоможе охтирський Центр зайнятості
Працевлаштуватися за кордоном допоможе охтирський Центр зайнятості Печать
Автор ГородА   
06.02.2017 г.
ImageОхтирський міськрайонний центр зайнятості (ОМЦЗ) зібрав за Круглим столом роботодавців, представників державних служб, влади та ЗМІ за для того, щоб спробувати знайти вихід із невтішної ситуації, що склалася  зі зростанням безробіття.

Працівники центру доповіли про заходи, які проводять аби допомогти  охтирчанам опанувати нові спеціальності та проблеми, що заважають здобути претенденту те чи інше робоче місце. Насамперед людям важко зірватися з місця, щоб пройти потрібне навчання в інших регіонах. Центри професійно-технічної освіти державної служби зайнятості (ДСЗ) працюють у Дніпропетровській, Донецькій, Івано-Франківській, Луганській, Львівській, Одеській, Полтавській, Рівненській, Харківській, Херсонській областях. Але охтирчани знехотя погоджуються вчитися тільки в Сумах. Хоча до того ж Харкова рукою подати. Також турбує, тенденція "полювання за виплатами". Дехто йде в ОМЦЗ не у пошуках роботи, а лише для отримання допомоги по безробіттю. Хоча здобуту гарну спеціальність набагато важливіше. Не дарма кажуть, хочеш нагодувати людину на день - дай їй рибу, хочеш нагодувати на все життя - навчи рибалити.

Незважаючи на прогресуюче безробіття, є спеціальності, що користуються постійним попитом. Це, наприклад, кравці чи водії певної класності, які можуть працювати на грейдерах, навантажувачах. Навіть тракториста в Охтирці сьогодні не знайти, бо селянам невигідно їздити працювати у місто, а серед містян немає відповідних фахівців.

Відвідавши центр, можна отримати корисні консультації, взнати багато новин. Зараз для охтирчан відкрита можливість офіційного працевлаштування за кордоном: у Польщі, Ізраїлі.

Під час Круглого столу були порушені питання щодо важливості вибору молоддю сучасної спеціальності. В місті прослідковується тенденція, коли випускники професійно-технічних закладів після отримання диплому відразу поспішають на біржу праці. Навчальним закладам потрібно бути більш гнучкими, слідкувати за потребами сьогодення, а не штампувати "корочки" майбутніх безробітних.

Також під час Круглого столу було повідомлено, що ОМЦЗ в процесі реформування ДСЗ в країні найближчим часом втратить статус юридичної особи і перетвориться на філію. Але це не позначиться на функціонуванні закладу. Центр залишиться мостом між роботодавцями та людьми, що шукають роботу.

Андрій Міхєєв

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg