Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Ще один житель Охтирщини став жертвою інтернет - шахраїв
Ще один житель Охтирщини став жертвою інтернет - шахраїв Печать
Автор Відділ комунікації поліції Сумської області   
04.02.2017 г.
Охтирські правоохоронці встановлюють особу афериста, котрий, використовуючи можливості Всесвітньої мережі, виманив у 57-річного жителя одного із сіл Охтирського району 4400 гривень в якості передоплати за цукор.

До чергової частини Охтирського відділу поліції з заявою про шахрайство звернувся 57-річний мешканець одного із сіл району. Чоловік пояснив, що в мережі Інтернет на одному із сайтів знайшов оголошення про продаж цукру. Доступна ціна його зацікавила. Він зателефонував за вказаним в об’яві номером телефону і домовився з продавцем про купівлю 8 мішків цукру.

Однією з умов «бізнес-партнера» була стовідсоткова передоплата за товар, тож чоловік перерахував на продиктований йому рахунок 4400 гривень. Однак замовлений товар він так і не отримав, а всі спроби зв’язатися з продавцем виявились марними, оскільки номер зазначеного в оголошенні телефону перестав обслуговуватись. Потерпілому нічого не залишалось робити, як звернутися за допомогою до поліції.

Наразі по даному факту слідчі відкрили кримінальні провадження за ч.1 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство) та роблять все можливе, аби встановити особу шахрая.

«Шановні громадяни, - звертається до жителів регіону начальник Охтирського відділу поліції Руслан Кладько, - пам’ятайте, що при замовленні товару через мережу Інтернет в жодному разі не слід погоджуватись на передоплату, як би продавець на цьому не наполягав. Користуйтеся послугою «накладних» платежів, - це дасть змогу не лише сплатити вартість замовлення при його отриманні, а й, в разі виявлення якихось недоліків якості покупки, негайно повернути товар продавцеві. Якщо ж ваш незнайомий співбесідник категорично не погоджується з такою пропозицією, раджу замислитись – можливо, з вами розмовляє аферист, якому просто нічого пересилати, оскільки він «торгує» неіснуючим товаром».

Відділ комунікації поліції Сумської області

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg