Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow В Охтирці поліція викрила грабіжників
В Охтирці поліція викрила грабіжників Печать
Автор Відділ комунікації поліції Сумської області   
01.02.2017 г.
Охтирські правоохоронці протягом доби знайшли та затримали двох юнаків, що обґрунтовано підозрюються у вчиненні нападу на жителя райцентру. Молоді люди спокусились на дорогий мобільний телефон, побачений в руках перехожого. Не врахували тільки, що ціною такого вчинку може стати кримінальне провадження та покарання у вигляді ув’язнення строком до шести років.

Опівночі на лінію «102» від 18-річного жителя Охтирки надійшло повідомлення про пограбування. Хлопець розповів, що на нього напали двоє невідомих. Підбігли ззаду, повалили на землю, наносячи удари по всьому тілу. Затим, витягнувши з кишені мобільний телефон, подались у невідомому напрямку.

Правоохоронці негайно виїхали на місце події. Опитавши потерпілого та маючи опис підозрюваних, поліцейські розпочали їх пошуки. І невдовзі встановили особи нападників та можливі місця їх перебування. За кілька годин пошуків оперативники вийшли на слід зловмисників. Ними виявилися 18-річний мешканець Охтирського району та 20-річний житель Великописарівського району. Обидва – студенти одного з професійно-навчальних закладів міста, й разом винаймають квартиру в Охтирці.

Спочатку юнаки вдавали, що нічого не розуміють, і категорично заперечували свою причетність до злочину. Проте потерпілий впізнав нападників. Відтак, під вагою вагомих доказів підозрюваним нічого не залишалося, як у всьому зізнатися.

З‘ясувалось, що того вечора приятелі відпочивали в одному з розважальних закладів міста. Коли кошти скінчились, молодики пішли «бродити» по місту. На одній із вулиць вони випадково помітили хлопця, який розмовляв по мобільному телефону. Оскільки товариші потребували коштів на розваги, вирішили заволодіти мобільником перехожого. Підібравши «зручне», на їх погляд, місце, нападники збили юнака з ніг, нанесли кілька ударів, вихопили телефон і подались на квартиру, де тимчасово проживають, сподіваючись залишитись невпізнаними.

«Наразі поліція відкрила кримінальне провадження за ч.2 ст.186 Кримінального кодексу України «Грабіж», - коментує начальник Охтирського відділу поліції Руслан Кладько.

– Розпочаті слідчі дії, які повинні встановити ступінь вини кожного з підозрюваних, готуються матеріали до суду для визначення їм запобіжного заходу. Слідчі перевіряють затриманих на причетність до скоєння інших аналогічних злочинів».

Відділ комунікації поліції Сумської області

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg