Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Важливо arrow ПриватБанк просить бути пильними
ПриватБанк просить бути пильними Печать
Автор ПриватБанк   
20.01.2017 г.
Як повідомляє регіональний прес-офіс ПриватБанку в Сумській області, останнім часом користувачі соціальних мереж часто обговорюють теми шахрайських способів заволодіння коштами третіх осіб обманним шляхом. ПриватБанк нагадує сумчанам про заходи безпеки і правила користування банківськими картами.

“Ми рекомендуємо, як і раніше, ніколи і нікому не розповідати, не відправляти і не повідомляти свої персональні дані, - говорить керівник регіонального прес-офісу Сумської філії ПриватБанку Тетяна Бур.

- Також хочу вкотре нагадати, що спеціалісти ПриватБанку ніколи не запитують персональні дані у телефонному режимі. Якщо буде необхідність підтвердження Вашого платежу, або іншої фінансової операції, оператор банку попросить клієнта зателефонувати в банк абсолютно безкоштовно, щоб переконатися, що платіж здійснює клієнт, а не хтось замість нього”.

Є випадки, коли шахраї пишуть листи на електронну пошту, присилають SMS-повідомлення на мобільний телефон. Якщо ж ви навіть не є клієнтом заявленого в листі банку - зателефонуйте на гарячу лінію даної фінансової установи, і там точно підкажуть всю інформацію.Таким чином Ви уникаєте можливості бути ошуканими або отримати вірус на свій комп'ютер.

“Зловмисники вигадують сценарії "розведення" жертв і роблять усе так майстерно, що жертва сама, своїми руками віддає не тільки свої заощадження, але й навіть кредитні кошти, які є на картах, - зазначає Тетяна Бур. -

Використовуючи психологічні «гачки»: терміновість, загроза негативних наслідків у разі невиконання, і т.д., шахраї не дають жертві часу на роздуми. Нерідко вони видають себе за авторитетну особу, апелюють професійними банківськими термінами”.

ПриватБанк закликає своїх клієнтів ніколи не телефонувати у відповідь на незнайомі номери телефонів, навіть якщо власники цих номерів представляються співробітниками банку.

Більш детально ознайомитися з правилами фінансової безпеки можна на офіційному сайті банку.

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg