Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow За крадіжку запчастин підлітку з Охтирського району загрожує кримінальна відповідальність
За крадіжку запчастин підлітку з Охтирського району загрожує кримінальна відповідальність Печать
Автор ГУНП   
12.01.2017 г.
Щоб відремонтувати свій транспортний засіб, 14-річний підліток з Охтирського району викрав з сараю односельця необхідні йому запчастини. Втім, скористатися ними вигадливий хлопець не встиг, оскільки його швидко викрили поліцейські та відкрили за фактом крадіжки кримінальне провадження.

До поліції з заявою про крадіжку запчастин звернувся 31-річний мешканець одного із сіл Охтирського району. Чоловік розповів, що вночі невідомий зламав замок на дверях його господарського приміщення, проник усередину і викрав пластикові частини, багажник, сидіння та замок запалення з моторолера.

Провівши ряд пошукових заходів, співробітники поліції встановили причетність до скоєного злочину 14-річного школяра з того ж села, де проживає заявник. Підлітка знайшли та опитали.

Як з’ясувалося, хлопець нещодавно придбав собі моторолер. Оскільки технічний стан «обновки» не зовсім задовольняв господаря, він вирішив його відремонтувати. Проте грошей на придбання запчастин у хлопця не було. Тож він не вигадав нічого кращого, як скористатися запчастинами односельця, у якого був моторолер аналогічної марки. Вночі підліток зламав замок на вхідних дверях чужого господарського приміщення, відкрутив необхідні йому деталі та запчастини, після чого повернувся додому, сподіваючись, що власник садиби не скоро виявить пропажу.

Наразі хлопець зізнався у крадіжці та щиро розкаюється у скоєному. Викрадені деталі та запчастини зберігалися у нього вдома, тож поліцейські їх вилучили та повернули потерпілому.

У відношенні горе-вигадника слідчі відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України «Крадіжка», санкція якої передбачає до шести років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Сумської області

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg