Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Як не стати жертвою телефонних шахраїв
Як не стати жертвою телефонних шахраїв Печать
Автор Охтирська місцева прокуратура   
20.12.2016 г.
Останнім часом поширилися випадки здійснення шахрайських дій шляхом телефонування громадян та повідомлення їм фальшивої інформації щодо здійснення операцій з банківськими картками.

Одним із найпопулярніших способів шахрайства, коли шахраї телефонують до жертви, представляються співробітниками банку, розповідають історії про «проблеми в системі», необхідність терміново відновити усі персональні дані клієнта, аби зберегти гроші на рахунку, або ж щоб переконатися, що ваша картка не була вкрадена. Але для цього вони обов'язково вимагатимуть назвати усі ваші персональні та карткові дані. Або ж просто попросять зачитати код, який прийде вам по sms і, начебто, підтверджуватиме те, що картка ваша, і з нею усе гаразд. Та уважно читайте, що написано у повідомленні. Адже у цей час, найімовірніше, шахраї саме намагаються через банкомат скористатися надзручною для них послугою «готівка без картки». І все, що їм потрібно - той самий код, який від вас і вимагають. Щойно його буде озвучено - гроші буде знято з рахунку.

 Ще один спосіб шахрайських дій, це коли зловмисник шляхом крадіжки заволодів банківською карткою і дізнався номер телефону до якого ця картка прив'язана. Багато хто з нас для оповіщення про надходження коштів на банківську картку прив'язує свій номер телефону до банківської карти. Знаючи останні цифри банківської картки зловмисники за допомогою sms змінюють ПІН -код і безперешкодно знімають кошти.

Щоб не стати жертвою таких шахраїв, треба слідувати наступним правилам:1)ніколи і нікому не можна повідомляти свій ПІН-код; 2)не довіряти карту третім особам, не залишати її без нагляду, не записувати ПІН-код в легкодоступних місцях (тим більше на самій картці);3)не користуватися порадами третіх осіб і не вдаватися до допомоги незнайомців при виникненні проблем в роботі з банкоматом; 4)негайно повідомити в банк за телефоном гарячої лінії, якщо картка або гроші залишилися в банкоматі, затягнулися назад або з ними щось ще сталося; 5)негайно повідомляти в банк про втрату або крадіжку платіжної карти; 6)не використовувати для оплати в інтернеті картки, на яких постійно знаходяться великі суми грошей. Краще завести для таких цілей окрему «картку для інтернету» і переводити туди рівно стільки грошей, скільки потрібно для оплати покупки, прямо перед її здійсненням.

Будьте пильні! Ніколи нікому не повідомляйте свої персональні дані, дані банківських карт, а по можливості і номер мобільного телефону, насамкінець, обов'язково розкажіть про такі види шахрайства усім своїм рідним та знайомим. Якщо ж ви стали жертвою шахрайства, негайно зверніться до правоохоронних органів.

Охтирська місцева прокуратура

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg