Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Місто arrow Свято у військовій частині, яке об'єднало 3 покоління
Свято у військовій частині, яке об'єднало 3 покоління Печать
Автор ГородА   
19.12.2016 г.
ImageНапередодні професійного свята українських військовослужбовців члени гуртка військово - патріотичного напряму «Школа безпеки» загальноосвітньої школи І - ІІІ ступенів № 1відвідали військову частину А 0563. Дев'ятикласники побували на урочистих зборах, присвячених 25 - річчю Збройних сил України, 42-й річниці створення військової частини та Всесвітньому Дню волонтера, який відзначався 5 грудня.

Учні дізналися, що цей день приурочений до дати прийняття Закону незалежної України від 6-го грудня 1991-го року «Про Збройні Сили України».

У святковій залі клубу, яку прикрашали фоторепортажі різних військових підрозділів частини про їхні бойові будні, по-військовому чітко, лаконічно і переконливо звучить доповідь командира в/ч А 0563, полковника Яковця Олександра Васильовича. Уважний, гострий погляд і чеканний голос бойового командира, повна зала військовослужбовців у камуфляжній формі відразу справляють на школярів особливе враження - дисциплінуюче і приголомшливе. Галаслива зграйка підлітків стихає і завмирає, бо на екрані з'являються кадри військової хроніки з зони АТО, а на сцену один за одним виходять за нагородами і подяками воїни, які боронять нашу державу та її суверенітет на сході України. Серед них - батько учня цього класу - Голубченко Олександр Миколайович. Очі хлопців та дівчат наповнюються цікавістю, повагою і гордістю.

У своєму вітальному слові мер міста Алексєєв Ігор Юрійович назвав Охтирку містом військової слави, а самих військових - його обличчям та елітою. З його уст прозвучала вичерпна статистика: саме Охтирка посідає на сьогодні перше місце в Україні по кількості учасників АТО. Місто шанує своїх героїв і хвилиною мовчання згадує загиблих, завдяки яким ми всі сьогодні живемо, працюємо, виховуємо дітей.

Серед ветеранів прославленого бойового полку на зустрічі присутній колишній заступник командира Кузнєцов Борис Зіновійович, який 42 роки назад стояв біля витоків створення цієї військової частини. Звертаючись до присутньої у залі молоді, він закликав гідно продовжувати бойову славу свого міста, ратні традиції батьків та дідів, згадав про Охтирський гусарський полк, який був удостоєний честі відкривати Парад перемоги у Парижі у 1814 році. І від імені громадської організації ветеранів військової служби «Маю честь» побажав юним берегти, захищати і примножувати честь своєї держави.

Бере слово учасник АТО Шор Андрій Григорович, батько одного з випускників нашої школи, розповідає про 13 місяців життя на війні, про перемоги і втрати, про те, що головне для сапера - це довіра до свого побратима, який іде поруч, і на надійне плече якого ти завжди можеш розраховувати. Зі сцени звучать проникливі пісні автора-виконавця Володимира Щеглова, ветерана афганської війни, а нині - волонтера із зони АТО.

Святковий концерт продовжує урочистості. А у фойє клубу на юних гостей чекають фотовиставки та стенди «Твоя військова частина», «Миротворча діяльність полку», «Дорогами АТО», «Край, в якому ти служиш». Розгорнуті також виставки-демонстрації з практичного ознайомлення присутніх з озброєнням, засобами захисту та спорядженням військових, які забезпечують виконання ними бойових завдань.

Гуртківцям дозволили потримати у руках автомати, приміряти бронежилети і каски, спробувати воду з автоматичної фільтрувальної станції американського виробництва, яка забезпечує життєдіяльність військ у польових умовах. Особливу увагу хлопців захопили три комплекти водолазних костюмів для виконання бойових завдань під водою - прокладання трубопроводу, підводного розмінування, зварювальних та рятувальних робіт тощо.

Цей особливий день об'єднав учасників свята різних поколінь  - сьогоднішніх захисників Вітчизни, ветеранів військової служби і майбутніх воїнів, ніби минуле, теперішнє і майбутнє зустрілися разом заради миру, непохитності і міцності нашої держави.

З почуттям вдячності за запрошення на урочистості і організацію гідного патріотичного свята прощалися юні гості з військовою частиною. Зупинилися біля пам'ятника загиблим героям АТО в/ч А 0563. Герої не вмирають!.. Хочеться сподіватися, що їхні подвиги проростають в серцях підростаючого покоління і виховують наступних справжніх патріотів і захисників рідної Вітчизни.

Керівник військово-патріотичного гуртка ЗОШ І - ІІІ ст. №1 Карєв Сергій Євгенович, полковник у відставці.

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg