Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Будемо тримати Україну!
Будемо тримати Україну! Печать
Автор ГородА   
12.12.2016 г.

6 грудня  українці святкують день Збройних Сил України. Сьогодні на наших військових накладена священна місія - боронити нашу землю від окупантів. Сьогодні наші вояки тримають Україну. Український воїн - це надійний захисник, відданий патріот і людина, для якої честь, свобода і незалежність далеко не порожній звук. Щорічно 6 грудня відзначається урочистою церемонією покладання квітів, божественною літургією, нагородженням наших захисників.

Окрім офіційних урочистостей в Охтирці, були і неофіційні. Так, волонтери й захисники, демобілізовані 3-,4-, 6-ї хвиль мобілізації, парафіяни української церкви та духовенство Охтирського благочиння УЦ КП зібрались біля пам`ятного знаку загиблим героям. В Храмі Успіння Божої Матері о.Адріан провів службу за живих вояків, щоб вони повернулись на рідну землю і за вічну пам`ять тих, які вже ніколи не повернуться...

З промовами виступили Володимир Лисенко, Ольга Косарєва та Олександр Цибуля. Ольга Іванівна ще раз нагадала присутнім про електронну книгу пам`яті: «... станом на1.01.2016 року у війні з російським агресором загинуло 1807 чоловік, а за півроку по офіційній статистиці до Дня Незалежності загинуло 117 чоловік». Мартиролог загиблих продовжується... Хвилиною мовчання вшанували загиблих героїв.

Та попри все «наша земля, народжуючи гречкосіїв, а то і зрадників, все ж народжує справжніх героїв, які  щокількадесят років стають лавами «тримати Україну» (Василь Шкляр). Разом із вояками ЗСУ і добровольчих батальйонів, тримають Україну і волонтери. Як це починалось у Охтирці? У 2014-ому році  для потреб АТО на вулицях міста стояли намети зі скриньками для пожертв, там чергували волонтери. Скриньки стояли в церквах, крамницях і різних установах. За 2014-й рік охтирські волонтери зібрали 107 000 грн. За свій рахунок і своїми силами у вільний час ремонтували старі ГАЗелі і відправляли їх на фронт. Охтирчани, мабуть, пам`ятають дві «Містралі» і дві «Вишиванки», які з провіантом і відремонтовані вирушили в зону АТО на Схід.

Хлопці тримають Україну. Наші демобілізовані взяли негласне шефство над пам`ятними знаками в Успенському сквері. Наприкінці листопада вони посадили дерева біля Стіни Пам`яті, напередодні Дня Збройних Сил України розчистили сніг. 6 грудня зібралися знову: Лисенко Володимир, Цибуля Олександр, Землянський Віталій, Мігунов Володимр, Хазов Сергій, Клименко Денис, Косарєв Вадим.

Слава нашим захисникам!

Валерія Бакуліна

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg