Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Працівники Охтирської поліції викрили юнака, що промишляв інтернет-шахрайством
Працівники Охтирської поліції викрили юнака, що промишляв інтернет-шахрайством Печать
Автор Сектор комунікації поліції Сумської області   
07.12.2016 г.
Розмістивши в Інтернеті оголошення про продаж за зниженою ціною ноутбука, 19-річний хлопець отримав від потенційного клієнта 1500 гривень передоплати. Однак вподобану техніку замовник так і не отримав, оскільки юнак насправді «торгував» неіснуючим товаром.

Аби розжитися грошима, 19-річний охтирчанин розмістив на відомому інтернет-ресурсі оголошення про продаж ноутбука по дуже привабливій ціні. Для переконливості навіть додавав скопійовані зі Всесвітньої мережі фотознімок та опис ноутбука, хоча самого товару насправді не мав.

За якийсь час на його пропозицію відгукнувся мешканець Донецької області. Вони телефоном обговорили умови оплати та пересилки. Чоловік перерахував 1500 гривень передоплати на вказаний юнаком номер банківської картки, яку, до речі, останній заздалегідь позичив у свого сусіда, пояснивши при цьому, що чекає переказ коштів.Отримані кошти він згодом зняв та витратив на свої потреби, залишивши покупця з «порожніми руками» і без грошей.

«Потерпілий звернулася з відповідною заявою до поліції, – коментує начальник Охтирського відділу поліції Руслан Кладько.

– Під час подальшої перевірки було встановлено, що отримані в якості авансу гроші знімалися в Охтирці. Трохи згодом ми вийшли і на самого ошуканця».Зловмиснику 19 роки, він ніде не працює. Хлопець пояснив правоохоронцям, що добре знав про такі шахрайські схеми, тож і вирішив спробувати заробити подібним чином.

Наразі кримінальне провадження, відкрите за ознаками ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство», вже направлено до суду. Відповідно до санкції юнаку загрожує до трьох років обмеження волі.

Сектор комунікації поліції Сумської області

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg