Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Події arrow Охтирська поліція викрила "цвинтарних" вандалів
Охтирська поліція викрила "цвинтарних" вандалів Печать
Автор ГУНП   
26.10.2016 г.
Зловмисники пошкодили тринадцять пам‘ятників та хрестів на одному з центральних міських кладовищ Охтирки. Аби затримати причетних до цього злочину вандалів, працівникам Охтирського відділу поліції знадобилась лише одна доба часу.

До чергової частини Охтирського відділу поліції звернулася 53-річна місцева жителька. Вона повідомила, що на центральному кладовищі невідомі особи вчинили справжній погром, поваливши та перекинувши декілька пам‘ятників та пошкодивши надгробки.

На виклик негайно виїхала слідчо-оперативна група працівників поліції. Прибувши на місце події, правоохоронці налічили 13 розорених поховань – на восьми могилах були повалені пам‘ятні обеліски, ще з 5 могил демонтовані та викрадені металеві частини опорних конструкцій, на яких тримались надгробки.

Розшуковці розпочали кропітку роботу по встановленню винуватців погрому. В першу чергу поліцейські вирішили перевірити пункти прийому металобрухту. Як з’ясувалося – не дарма. Робітник металоприймальника розповів, що зранку двоє незнайомців й справді приносили металеві вироби. На запитання, звідки у них такий брухт, ті помітно занервували, затим кинули свою ношу і подались геть. Чоловік детально описав правоохоронцям обох громадян.

«Маючи прикмети ймовірних злочинців, наші співробітники оперативним шляхом «вирахували» 46-річного місцевого жителя та 30-річного мешканця Великописарівського району, - коментує ситуацію керівник Охтирського відділу поліції Руслан Кладько. - Обидва підозрювані не мають постійної роботи, ведуть антигромадський спосіб життя та у своєму минулому неодноразово потрапляли в поле зору поліцейських як за вчинення адміністративних правопорушень, так і за скоєння дрібних крадіжок».

В розмові зі слідчим чоловіки розповіли, що їм вкрай потрібні були гроші. Тож вони не придумали нічого кращого, як вдатися до крадіжки металу з кладовища. Про те, що своїми діями завдають не лише матеріальних збитків, а й спричиняють душевний біль родичам померлих, обидва «металошукачі» навіть не замислювались.

Вони зізнались - ними керували виключно корисливі мотиви. Наразі щодо зловмисників відкрите кримінальне провадження за ознаками ч.3 ст. 297 Кримінального кодексу України (наруга над могилою), та вирішується питання про застосування до них запобіжного заходу. Поліція встановлює збиток, нанесений діями чоловіків, та перевіряє їх причетність до вчинення інших аналогічних злочинів.

Сектор комунікації поліції Сумської області

ImageImageImageImageImageImageImage 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg