Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow В Охтирці поліція розкрила жорстоке вбивство (фото)
В Охтирці поліція розкрила жорстоке вбивство (фото) Печать
Автор ГУНП   
27.09.2016 г.
ImageБільше доби поліцейські Охтирщини розшукували жінку, про яку родичі заявили як про зниклу безвісти. А в результаті, неподалік від будинку, у рові сільського кладовища, виявили її тіло з ознаками насильницької смерті.

До чергової частини Охтирського відділу поліції звернувся молодий житель села Хухра та повідомив, що близько доби тому з дому у невідомому напрямку пішла його 29-ти річна співмешканка і до цього часу не повернулася. Всі намагання зв'язатися з нею по телефону не мали результату - абонент не відповідав. Припустивши, що цивільна дружина, вирішила «сюрпризом» поїхати до своїх батьків на Херсонщину, чоловік зв'язався з тестем, але й там жінки не виявилось.

Оперативники поліції, прибувши в село, припустили, що жінка могла нікуди й не виїздити, а з нею, ймовірно щось трапилося. Тому почали опитувати людей, які спілкувалися з нею останніми та разом з кількома місцевими жителями прочісувати територію навколо населеного пункту.

«Незабаром ми вийшли на чоловіка, що, за інформацією односельчан, міг останнім бачити жінку, бо перед її зникненням спільно з нею вживав спиртні напої, - розповідає начальник Охтирського відділу поліції Руслан Кладько. - Чоловік помітно нервував, а тому у поліцейських виникла підозра, що він знає дещо більше. Врешті, 33-річний громадянин, під тиском беззаперечних доказів зізнався, і розповів правоохоронцям свою версію того, що сталося».

Як встановило слідство, того дня підозрюваний пиячив разом зі своєю сусідкою по вулиці в неї вдома. Захмелівши, чоловік зібрав свої речі і вийшов з будинку. Потерпіла, начебто наздогнала його по дорозі за селом, та,висловлюючись нецензурною лайкою, почала просила грошей на пляшку. Під час сварки, розлючений сусід схопив жінку за горло - «хотів заспокоїти». Але та раптово втратила свідомість, і впала на землю. Наляканий чоловік, за його ж словами, спочатку намагався врятувати життя потерпілій шляхом надання першої медичної допомоги, але всі спроби виявлялися марними. Тож, аби уникнути відповідальності, схопив мертве тіло і відніс на старий цвинтар, де сховав у рові під купою землі, листя та сміття.

Підозрюваний сам привів поліцейських до страшної схованки. Тіло загиблої було ексгумовано та направлено для проведення судов-медичної експертизи. Подальший розтин підтвердив причину смерті - жінка була задушена.

За фактом злочину слідчим відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 «Вбивство» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 15 років. Слідство триває.

Затриманому оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення та обрано запобіжний захід - взяття під варту.

Сектор комунікації поліції Сумської області

ImageImage

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg