Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Місто arrow Якщо влада не хоче вчиняти по закону, то хай хоч по-людські щось зробить
Якщо влада не хоче вчиняти по закону, то хай хоч по-людські щось зробить Печать
Автор ГородА   
26.09.2016 г.
Ми, мешканці провулку Миротворцева (колишній Петровського) направили листа заступнику мера Мартим'янову С.В. про незаконне встановлення баку для твердих побутових відходів (ТПВ) впритул до дороги. Підписалося 7 родин.

У листі було б і більше підписів, але багато хто не вірить міській владі і вважає листування з мерією марною справою. На жаль, виявляється, що їх скептицизм має підґрунтя.

Суть проблеми в наступному. На нашому вузькому провулку двом машинам роз'їхатися важко, а після того, як бак для ТПВ встановили на узбіччі, то й взагалі неможливо.

Якщо припустимо карета швидкої допомоги буде їхати на виклик в один бік, а пожежна машина в інший, то тут вони й зупиняться, "спотикнувшися" об смітник.

Навіщо тулити майданчик ТПВ впритул до дороги, який в цьому сенс, якщо місце є у подвір'ї багатоповерхівки по ініціативі мешканців якої, даний бак і з'явився.

Чому ми, українці, такі чудні - ніхто не хоче нюхати своє сміття, а намагається підкинути його сусіду? Ми мешканці індивідуальних будинків сплачуємо за вивіз сміття автомобілем у визначені дні і не відчуваємо від цього дискомфорту. 

В той же час, ми не проти, щоб хтось, кому зручніше користуватися контейнером для ТПВ встановлював його у себе. Але не так як це зроблено на провулку Миротворцева.

На нашу колективну скаргу, де ми аргументовано вказували свої заперечення, ми отримали звичайнісіньку відписку. Мартим'янов С.В. справу спихнув на Френкеля І.Д. (керівника управління капітального будівництва), а тому все часу не вистачає прийти і особисто подивитися, чи може заїхати, наприклад, до нас на подвір'я приватної садиби вантажівка чи ні.

Хоча Френкель каже, що нібито приходила якась комісія на місце - але насправді, ніхто з тих, хто писав скаргу не бачив жодної чиновницької душі. Може вони з-за перейменування вулиць кудись не туди заглянули? У будь-якому разі ніхто з представників влади не зацікавився у чому саме полягає дискомфорт і як можна виправити ситуацію на думку місцевих мешканців.

Бо якщо б хтось був, я б просто запропонувала б йому заїхати хоча б легковою автівкою до мого двору. Відразу відпала б потреба вчитуватися у норми, щоб зрозуміти чи відповідає такий "благоустрій" нормам чи ні.

Можливо б тоді і "смітник" перемістили, і колеса укопані, що суттєво зменшують ширину проїжджої частини прибрали б.

Тому хочу звернутися особисто до міського голови Ігоря Алєксєєва, бо його заступник, який повинен був виконувати його обов'язки на час відпустки, з цим, на мій погляд, не впорався.

Шановний Ігор Юрійович! Ми вас обирали, щоб Ви упорядковували наше місто.

Отож, прийдіть і подивіться, чи можна встановлювати смітники так, як це зроблено на пр.Миротворцева.

Заодно, з'ясуйте, чи є технічна можливість розширити дорогу у провулку, і, якщо є, внесіть це в міські плани.

Обов'язково, спитайте зі своїх підлеглих, чому вони займаються фікцією, заміть того, щоб розбиратися у людських проблемах.

Нехай заведуть собі у практику, завжди запрошувати на виїзд комісій по конфліктним питанням з благоустрою обидві сторони конфлікту, а не строчать відписки, не покидаючи кабінетів.

Наостанок, прошу, якщо вже не можете (або не хочете) вчиняти по закону, то зробіть хоча б по-людськи. Перемістіть на кілька метрів вбік смітник, а саме на ріг провулку і виїзду з двору 2-поверхівки та приберіть хоча б 4 вкопаних колеса. Таким чином, ширина проїжджої частини трохи збільшиться, що дозволить розминатися транспорту.

 

Зі сподіваннями на краще, мешканка провулку Миротворцева, 56 Скляр Ольга Олексіївна, пенсіонер

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg