Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Події arrow Поліція протягом доби затримала підозрюваних у розбійному нападі на двох літніх пенсіонерок
Поліція протягом доби затримала підозрюваних у розбійному нападі на двох літніх пенсіонерок Печать
Автор ГУНП   
16.09.2016 г.
Жертвами нападників стали 70-річна жінка та її 90-річна мати. Зловмисники вдерлись серед ночі до їх житла і почали вимагати золото та гроші. Аби дочка скоріше віддала цінності, вони спочатку побили її матір, а потім намагались її повісти. Врешті, забравши 1000 гривень, подались геть. За добу двох з них затримали на території Миколаївської області, і ще одного - в Охтирці.

Про зухвалий розбійний напад, скоєний на двох жительок Охтирського району, працівники поліції дізнались від родича пенсіонерок через день після вчинення злочину. За словами заявника, подія сталась в ніч з 24 на 25 серпня нинішнього року. Невідомі чоловіки у панчішних масках на обличчях проникли до бабусь у двір та вбили собаку, а потім, розбивши кватирку біля вхідних дверей, відкрили з середини засув. Вдершись до хати, вони зв‘язали пенсіонерок скотчем і почали вимагати у своїх жертв гроші й золото. Аби швидше отримане бажане, зловмисники побили 70-річну господиню житла, а потім пригрозили, що відріжуть вухо її 90-річній матері. Коли ця загроза не подіяла, вони інсценізували повішення старенької, накинувши їй на шию зашморг. Влаштований в будинку обшук приніс нападникам тільки одну тисячу гривен, що залишалась у пенсіонерок «про чорний день». Забравши гроші, чоловіки пригрозили розправою, якщо бабусі звернуться до поліції, і подались геть.

Коли слідчо-оперативна група Охтирського відділу поліції прибула на місце події, бабусі вже встигли прибратися у господі та полагодити вікно, знищивши тим самим більшість слідів. І хоча з моменту скоєння нападу пройшло два дні, все ж таки правоохоронці протягом доби, відколи їм стало відомо про злочин, встановили особи нападників та їх місцеперебування.

В ході проведення слідчо-оперативних дій з‘ясувалось, що автором «ідеї» була 48-річна охтирчанка, колишня знайома потерпілих. Вона була впевнена, що пенсіонерки мають у своєму розпорядженні значні кошти та цінності, тож поділилась своїми думками з двома знайомими, а вже ті запропонували конкретний план розбійного нападу. Громадянка не лише привела їх до будинку, де жили старенькі, а й залишалась вартувати поблизу, аби вразі потреби попередити спільників про небезпеку. Коли ж повернулась додому та осягла наслідки скоєного, вирішила негайно зникнути з міста. До неї приєднався один зі спільників, 51-річний чоловік. Зловмисник вже неодноразово мав справу з правоохоронними органами, і лише кілька місяців тому звільнився з місць позбавлення волі, де відбував покарання як член банди, що скоювала розбійні напади на громадян в Сумській, Харківській та Полтавській областях. Інший же спільник, 25-річний молодик, будучи впевнений у мовчанні потерпілих, вирішив залишитися в вдома.

Відтак, всіх трьох зловмисників було знайдено та затримано: двох на території Миколаївській області, і ще одного - в Охтирці.

Працівники поліції відкрили за фактом розбійного нападу кримінальне провадження за ознаками ч.3 ст. 187 КК України (розбійний напад), та проводять подальші слідчі дії. Старшого з нападників поміщено під варту, і зараз він знаходиться у слідчому ізоляторі. Що стосується жінки - суд відхилив клопотання про обрання їй запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою і відпустив її під домашній арешт. Під домашнім же арештом знаходиться й другий підозрюваний у нападі чоловік.

Спільникам, у відповідності з чинним законодавством, загрожує від 7 до 12 років ув‘язнення з конфіскацією майна.
 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg