Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Особам, підозрюваним у розбійному нападі на Охтирщині, обрано запобіжні заходи.
Особам, підозрюваним у розбійному нападі на Охтирщині, обрано запобіжні заходи. Печать
Автор Охтирська місцева прокуратура   
01.09.2016 г.
За клопотанням Охтирської місцевої прокуратури  особам, підозрюваним у розбійному нападі в с.Олешня, Охтирського району, обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою та домашні арешти.

Так, досудовим розслідуванням встановлено, що гр.К. та його знайома гр.Б. в серпні 2016 року, готуючись до вчинення розбійного нападу, вирішили обрати об’єктом своїх протиправний дій давню подругу, яка за даними гр..Б. могла володіти значними грошовими коштами та цінностями, отриманими від продажу нерухомості та інших речей.

До вчинення злочину залучили двох родичів гр.К., які дали згоду на свою участь у розбійному нападі. Для вчинення протиправних дій К. та Б. підготували липку стрічку – для зв’язування потерпілих, маски у вигляді фрагментів жіночих панчох, ножі та перчатки.

25 серпня 2016 року опівночі діючи за попередньою, нападники з метою вчинення розбійного нападу прийшли до домоволодіння  гр.О. яке розташоване в с. Олешня, Охтирського району. Через хвіртку зайшли до вказаного господарства, де вибили скло у вікні та відчинили засув дверей і проникли до зазначеного житла.

За домовленістю гр.Б. залишилась біля двору вказаного домоволодіння для попередження викриття нападу. Після чого, нападники, одягнули на голову заздалегідь приготовлені маски, використовуючи липку стрічку, зв’язали потерпілу О. та її матір Д.,з погрозами застосувати насильство з використанням ножів, заволоділи грошима в сумі 1000 грн. та мобільним телефоном. Не знайшовши інших матеріальних цінностей, нападники залишили місце події.

Завдяки злагодженим діям правоохоронних органів зловмисників вдалось затримати по «гарячим слідам». Зазначеним особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 3 ст. 187 КК України. Санкція інкримінованої статті передбачає позбавлення волі від  семи до дванадцяти років.

Інформацію надав прокурор Охтирської місцевої прокуратури юрист 2 класу Заяц Д.Є.

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg