Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Поляк-індіанець мітингував під мерією
Поляк-індіанець мітингував під мерією Печать
Автор ГородА   
25.07.2016 г.
ImageПоляк за національністю й індіанець за покликом серця Януш Піянка влаштував акцію протесту під Охтирською міською радою.

Він вдягається як вождь червоношкірих, живе у автомобілі і постійно бореться за свої права. Він вимагає від депутатів посприяти йому у побаченні з дитиною.

За його словами колишня дружина не дозволяє йому бачити трирічну доньку. У Сумах Януша добре знають, він часто розташовує свій вігвам перед адмінбудівлями. Він звинувачує всіх у корупції, підкупі та несправедливості. Тепер же його колишня дружина нібито придбала будинок у селі Пологи, тож індіанець перебрався на Охтирщину.

Він обмалював жінці ворота, написав заяву до служби у справах дітей, а потім мітингував під мерією. У районній службі у справах дітей повідомили, що прийняли від нього заяву, яка буде розглянута на комісії у 15-денний термін.

Є рішення Зарічного суду м.Суми про те, що він має право бачити доньку кожної першої суботи місяця з 10 до 12 години у присутності матері. Януш подав апеляцію.

Крім цього у Піянки є рекомендація Сумського виконкому про те, що слід зустрічатися частіше. Але цей документ носить рекомендаційний характер і не є обов’язковим для виконання.

Пологівська сільська рада провела обстеження і з’ясувала, що жінка постійно у Пологах не проживає, а приїжджає до матері у гості. Януш говорить спочатку, що хоче просто бачитися з донькою, а потім заявляє, що має намір забрати її з собою за кордон. Про це свідчить і напис на одному з плакатів.

«Індіанець» ніде не працює, отримує соціальну пенсію. Зараз він поїхав, але на початку серпня обіцяв повернутися. Тож далі буде…

А.Яшмагу

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg