Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Місто arrow Цікавий відпочинок у таборах Малої Академії
Цікавий відпочинок у таборах Малої Академії Печать
Автор ГородА   
04.07.2016 г.
ImageОхтирський міський центр позашкільної освіти - Мала академія наук (ОМЦПО-МАН) традиційно запропонував юним мешканцям міста цікавий і корисний літній відпочинок у будь-якому з 4-ох профільних оздоровчих таборів.

З 30 травня по 16 червня на базі школи №3, паралельно зі шкільними майданчиками, працював табір науково-дослідного спрямування, в якому відпочивали і поповнювали свої знання 25 юних науковців МАН.

Під час діяльності табору здійснювались експедиційні виходи, впроваджувались спільні з НГВУ "Отирканафтогаз" та міським краєзнавчим музеєм проекти. Результатом роботи МАНівців стане написання на базі зібраного матеріалу науково-дослідних робіт, в т.ч. для участі у конкурсах "Юний дослідник", "Юний раціоналізатор винахідник" та інших.

У цей же час на базі шкіл №3 і №4 організовані англо-польські мовні курси. Вони проводилися безкоштовно. Діти отримали змогу покращити знання англійської мови та паралельно розпочати вивчати польську. Ті, кому сподобалися заняття, можуть записатися до відповідного гуртка центру позашкільної освіти, який буде працювати у школі №2 та Охтирській гімназії.

Як повідомила директор ОМЦПО-МАН Наталія Леонідівна Ганцева, розглядається можливість відкриття в найближчий час мовних гуртків у інших навчальних закладах, і в першу чергу мова ведеться про ЗОШ №1. Важливою особливістю нових гуртків стане відсутність обмеження у віці.

На сьогодні Програми по вивченню польської для малечі немає, є тільки для старшокласників. Відповідно до нормативних документів Міністерства освіти і науки, центр позашкільної освіти має право самостійно розробляти авторські програми, затверджуючи їх у міському відділі освіти. Над цим зараз працює керівник гурткової роботи з польської мови.

З 21 червня по 11 липня на базі приміщень ОМЦПО-МАН по пров. Юріївському, 10 та Перемоги, 5 А, яке порівняно недавно було забезпечено внутрішнім санвузлом та проточною водою, працює табір декоративно-технічного напряму "Віночок". Планується оздоровити 115 дітей.

З метою розподілення напрямків: декоративного мистецтва та технічної творчості сформують декілька груп. Зазвичай, у "технічні" групи записуються переважно хлопчики, але це не догма. Гендерної рівності при формуванні груп працівники МАН дотримуються. Якщо захоче дівчинка клеїти літаки і ракети, а хтось з хлопчиків навчитися вишивати – будь ласка!

Для відпочиваючих у "Віночку" передбачена різноманітна екскурсійна та концертно-розважальна програма, веселі старти, авіа-шоу. Особливою прикрасою зміни стане масштабне свято Купали.

Харчуватися таборяни будуть у КШХ "Мрія" з розрахунку 30 гривень у день за сніданок-обід (10 гривень батьківських, а 20 бюджетних). У меню – фрукти, овочі, м'ясо, риба.

З 12 по 29 липня запрацюють відразу два табори. Перший еколого-туристичного напрямку "Паросток" розрахований на 65 дітей та складається із двох загонів: "Юних екологів" та "Туристів", який ще називають вело-загоном. Екологи збиратимуть краєзнавчі матеріали, гербарії, і в подальшому їх роботи планують направити на міський, а в разі перемоги, і на обласний конкурс "Кращий оздоровчий табір".

Паралельно з "Паростком" працюватиме табір художньо-естетичного спрямування "Левадія", розрахований на 55 дітей. Специфіка табору – це створення простору для спілкування і розвитку творчих дітей.

За переконанням Наталії Ганцевої, не буває безталанних дітей. Можливо, саме відпочинок у таборі МАН допоможе у повній мірі розкрити прихований талант дитини. Атмосфера дружби, невимушеності та взаємодопомоги цьому всіляко сприяє.Під час зміни вихованці разом з педагогами готуватимуть концерти, виступи лялькового театру, драматичні вистави.

Табори ОМЦПО-МАН помітно нарощують популярність. Якщо в минулому році у таборі відпочивало 230 дітей, то на сьогодні планується оздоровити вже 260. І це далеко не остаточна цифра, скоріш за все план буде перевиконаний.

Андрій Міхєєв

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg