Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow В літо в’їхали на конях
В літо в’їхали на конях Печать
Автор ГородА   
27.06.2016 г.
Коли закінчується навчальний рік, для школярів починається весела і яскрава пора – канікули, час захоплюючих пригод, поїздок, нових знайомств та зустрічей. І першими на дітей чекають пришкільні табори.

З 30 травня по16 червня в Охтирській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №4 імені Остапа Вишні діяв пришкільний оздоровчий табір «Вишеньки». У таборі змогли відпочити і змістовно провести час 69 дітей, у тому числі соціально незахищені (2 сироти, 13 малозабезпечених) та 2 дітей, батьки яких несуть службу в АТО.

Щоб відпочинок став активним, пізнавальним багато залежало від організаторів, які чимало зусиль доклали, щоб діти були щасливими. Це начальник табору Пілюта І.О., психолог Слухай С.В та вихователі: Мар’єнкова Н.А., Немийна А.О., Жовба Л.П., Вовк А.І., Марчук Н.І.

У таборі працювало 4 загони: «Капітошки», «Сімейка», «Веселка», «Пізнайки». Виховний процес поєднував відпочинок, працю, спорт, тематичні дні проводилися під певним гаслом: День відкриття табору – гасло «Давай знайомитися знову», День здоров’я і спорту – «В здоровому тілі – здоровий дух», День довкілля – «Збережімо природу – наше майбутнє», День гумору – «Краще луснути від сміху, ніж померти від нудьги» тощо.

Майже кожного дня відбувалися конкурси, до яких діти завзято готувалися, проводилися спортивні змагання. Жодна перемога – чи то колективна, чи то особиста – не була залишена без уваги. Завдяки конкурсній роботі діти з охотою відвідували табір. Діти здійснили цікаві і пізнавальні екскурсії: до дитячої міської бібліотеки, міського центру культури і дозвілля, на пивзавод, до дитячої музичної школи, на виставу в РБК, до лісу, на стадіон «Нафтовик», екскурсія рідним містом, чарівною стежкою до диво-дерева. Переглянули дитячі казки, фільми та мультфільми. Особливі емоції викликало проведення спортивних змагань та мандрівки до міста Сум, до села Комишів – кінна ферма, до Качанівки – газопереробний завод, до Кардашівки – спортивно - стрілецький клуб «Шатун».

Яскрава, цікава, пізнавальна мандрівка до кінної ферми (Комиші Охтирського району Сумської області). Діти змогли більше дізналися про коней, їх догляд та утримання. Побувавши на фермі, діти побачили, що коні неодмінно потребують любові й розуміння.

Всі були вражені чистотою й охайністю території, красою квітників. А ще хочеться відмітити людей, які працюють на цій фермі. Вони зустріли нас з радістю і приділяли нам багато уваги. Учні були у захваті від тісного спілкування з поні. Їзда на конях у леваді, що може бути більш вражаючим! Кожна дитина мала змогу поїздити на коні, покататися на бричках у гурті з друзями. Кожної митті екскурсія ставала все цікавішою. Закінчувалася наша мандрівка фермою і ось сюрприз для дітлахів – на столі з’являються пакунки зі солодощами: морозиво, напій, цукерки.

Адміністрація, учительський, батьківський та учнівський колективи щиро вдячні В.І.Зубку за організацію змістової екскурсії, за любов до дітей. Все, що сприяло змістовному і цікавому життю в пришкільному таборі стало результатом чіткої, обдуманої роботи колективу вчителів, які вважають, що пришкільний табір – це місце, у якому проходить робота з організації змістовного дозвілля та виховання свідомих громадян незалежної України.

Особливу увагу приділили фізично-оздоровчому, національно-патріотичному вихованню, прищепленню поваги і шани до народних звичаїв і традицій, краєзнавству. Кожен день у таборі був насичений новими подіями, враженнями, почуттями.

За час табірної зміни діти потоваришували, краще пізнали один одного, навчилися працювати у колективі, дізналися багато цікавого, розкрили свої таланти та вподобання, усвідомили важливість здорового способу життя, піклування про здоров’я змалечку. Т

Табір зачинив свої двері залишаючи почуття легкої задуми з приводу швидкоплинності всього, що наважується радіти життю…

Ірина Пілюта

ImageImageImage 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg