Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow На Сумщині інтернет-шахраї «заробили» на довірі охтирчанки 140 тис. гривень
На Сумщині інтернет-шахраї «заробили» на довірі охтирчанки 140 тис. гривень Печать
Автор Редактор   
27.06.2016 г.
Жертвою зловмисників стала 41-річна мешканка Охтирського району, котра вирішила придбати через мережу Інтернет металеві вироби. Але такий зручний спосіб покупки замість очікуваної економії коштів приніс розчарування та втрату 139978 гривен.

До чергової частини відділу поліції з заявою про шахрайство звернулась 41-річна жителька одного із сіл району. Жінка розповіла, що у Всесвітній мережі знайшла сайт фірми, котра спеціалізувалась на продажі металевих виробів. Ціна товару, оголошеного до реалізації, видалась їй достатньо привабливою. Тому заявниця подзвонила на вказаний в оголошенні номер і замовила потрібну кількість необхідних металоконструкцій.

Того дня, коли громадянка повинна була забрати замовлене, водій її вантажівки захворів і не зміг вирушити в рейс. Аби не втратити клієнта, жінка зв’язалася з представником фірми і запитала, чи не можуть вони самі доставили товар, а вона оплатить їм додаткові витрати на дорогу.

Телефонний співрозмовник, здавалось, з розумінням поставився до проблеми і, у свою чергу, запропонував наступний вихід: аби жінка не витрачала зайвих коштів, він надасть їй номер своєї картки, куди вона може перерахувати гроші, і після їх надходження він вже сам оплатить замовлений товар. Жінці пропозиція здалась настільки привабливою, що вона, не вагаючись, перерахувала на продиктований їй номер рахунку 137678 гривень.

Невдовзі чоловік повідомив, що кошти надійшли, товар оплачений, машина завантажується, і повідомив громадянці номер телефону водія, який везтиме метал. Проте справа на цьому не закінчилась: за якийсь час представник фірми знову вийшов на зв‘язок, повідомивши, що машина сильно перевантажена, а тому необхідно доплатити 2300 гривень. Жінка знову повірила незнайомцю і в надії на скору доставку переказала додаткову суму на його картку.

Однак ані через добу, ані згодом своєї покупки довірлива дама так і не дочекалась. Щодо «бізнес-партнера» – той класично обірвав зв‘язок, змінивши сім-картку у своєму стільниковому телефоні, а номер «водія» й взагалі не обслуговувався.

«Наразі за цим фактом правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство) та проводять досудове розслідування, - коментує ситуацію виконуючий обов’язки начальника Охтирського відділу поліції Сергій Чміль.

- Ми вкотре радимо громадянам бути пильними та обережними під час подібних угод, не перераховувати гроші за товар наперед, і пам’ятати, що покупки через мережу Інтернет хоча й дешевші, але не завжди реальні».

Сектор комунікації ГУНП в Сумській області

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg