Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Вшанування борців за волю України!
Вшанування борців за волю України! Печать
Автор ГородА   
06.06.2016 г.
ImageДо здобуття Україною незалежності День Героїв святкувався підпільно. Станом на 2016 рік свято ще не стало офіційним і державним, але воно має свою історію і написання її не завершено.Герой нашого часу…

Ним можете бути ви самі. Ваш брат або ваш побратим, друг, син,чоловік чи батько… Чому саме травень обрано для вшанування Героїв? Тому що в травні віддали своє життя у визвольній боротьбі такі кращі сини України 20 століття:

 

3.05.1924 р. – убитий більшовиками головний ідеолог державної самостійності Микола Міхновський;
23.051924 р. – в Роттердамі від вибуху бомби, підкладеної агентом НКВС, обірвалося життя організатора українського націоналістичного руху Євгена Коновальця;
25.05.2016 р. – в Парижі від кулі більшовицького агента загинув Симон Петлюра, головний отаман війська УНР. У 1941 році Другий  Великий Збір Організації Українських Націоналістів постановив щороку 23 травня святкувати День Героїв. До здобуття Україною незалежності свято відзначалося підпільно. З проголошенням незалежності  у 1992 році свято почало набувати розголосу по всій території України.

 

28 травня День Героїв відзначили і в Охтирці. Ініціаторами й організаторами патріотичного заходу виступили ВУТ «Просвіта», ГО «Охтирський Майдан» та центральна міська бібліотека.
Мітинг пройшов біля пам’ятного знаку Героям в парку біля Успенського Собору. Понад 50 небайдужих охтирчан відгукнулись на запрошення активістів. Серед присутніх батьки і діти наших загиблих героїв сучасної війни та вояки, які повернулись чи перебувають у короткостроковій відпустці.

 

Урочистості почали з виконання Гімну України. Разом згадали всіх наших Героїв. Це вояки руських дружин, козацьких полків, української Галицької Армії, січових стрільців, армії УНР, бійців Карпатської Січі, Героїв Крут, вояків УПА, членів визвольного руху шестидесятників, Небесна Сотня і Небесні полки так званої АТО.

 

Третій рік іде війна… Ми втрачаємо найкращих чоловіків. Ми схиляємо голови, ми пам’ятаємо героїв нашого часу. Це Руслан Рєдькін, Сергій Саліпа, Вадим Кутовий, Руслан Білан, Євген Руденко, Олег Бірюк, Олексій Вербицький, Юрій Бережний, Павло Ніколенко. «Вони гідно виконали свій чоловічий обов’язок і загинули при виконанні… Сьогодні в нашому місті мир і спокій. І ми можемо святкувати випускний бал наших старшокласників. Ми повинні пам’ятати, кому ми зобов’язані за це свято. Бо якби не вони, то мали б сьогодні зруйнований Донбас на своїй території . Сьогодні ми живемо життям загиблих. Бо вони вже не обнімуть своїх дітей, дружин, батьків. Ми повинні про це пам’ятати…», - наголосив о.АНДРІЙ.

 

Справжні воїни не вважають себе героями, вони просто виконують свій обов’язок . Володимир Лисенко нещодавно повернувся з війни. Поділився своїми думками і подякував батькам загиблих героїв.

 

Ми разом помолилися за душі наших загиблих героїв. Хвилина мовчання і покладання квітів біля пам’ятного знака і біля СТІНИ ПАМ’ЯТІ. Подивилися в очі справжніх чоловіків – наших захисників, наших героїв…

Герой нашого часу… Ним можете бути ви самі. Ваш брат або ваш побратим, друг, син,чоловік чи батько… Ми йдемо шляхом, який приділила нам доля. Кожен народ увічнює своїх героїв гідно.

 

Валерія Бакуліна

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg