Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Важливо arrow В Україні триває весняний призов
В Україні триває весняний призов Печать
Автор Редактор   
02.06.2016 г.
ImageНа призов до Збройних сил України потрапляють придатні за станом здоров'я громадяни України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 20 років, та старші особи, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову.

Дії військовозобов'язаного після отримання повістки:

Після отримання повістки про призов до ЗСУ  призовник повинен з'явитися в пункт, який зазначений у повістці в призначений час. . У разі, якщо за будь-яких обставин повістка не надійшла, громадяни призовного віку зобов'язані з'явитися до призовної дільниці за місцем проживання в десятиденний строк з дня початку відповідного чергового призову. В разі зміни місця проживання, прізвища, стану здоров'я, адреси проживання, освіти, місця роботи і посади - стати на облік протягом 7 днів.

Поважними причинами неприбуття призовників до призовних дільниць у строк, установлений військовим комісаріатом, які підтверджені відповідними документами, визнаються:

 

  • перешкода стихійного характеру, хвороба призовника;
  • смерть його близького родича (батьків, дружини, дитини, рідних брата, сестри,діда, баби) або близького родича його дружини. 

 

Решта причин не є поважними та розцінюються як ухилення від призову.

Ухилення від призову:

Згідно зі статтею 210 Кодексу України про адміністративні правопорушення, порушення військовозобов'язаними процедури ведення обліку - тягнуть за собою накладення штрафу від п'яти до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Повторне порушення - тягне за собою накладення штрафу від десяти до п'ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

У відповідності до статті 335 Кримінального Кодексу України, ухилення від призову на строкову службу карається позбавленням волі на строк  до 3 років.

Відстрочка від призову

Право на відстрочку від строкової військової служби  можуть отримати такі категорії громадян (згідно статті 17 Закону України «Про військовий обов'язок та військову службу»)

 

  1. Якщо призовник має непрацездатних батьків або осіб, над  якими здійснює опіку.
  2. Має вагітну дружину, 2 або більше дітей або дитину до 3-х років.
  3. Має дитину - інваліда чи дружину-інваліда.
  4. На відстрочку має право один з двох  рідних братів  призовного віку.
  5. За станом здоров'я .
  6. Якщо призовник є  студентом денної форми навчання, аспірантом, інтерном до першого відрахування або переведення на заочну форму навчання.
  7. Призовник є сиротою або дитиною, позбавленою батьківського піклування.
  8. Відстрочка надається педагогічним працівникам загальноосвітніх навчальних закладів та медичним працівникам сільської місцевості при повному навантаженні.
  9. Священнослужителям,сільськім та селищним головам, резервістам, поліцейським.
  10. Призовникам, яким оголошено підозру у скоєнні кримінального злочину.

 

Призовники, які отримали відстрочку, зобов'язані щорічно до 1 жовтня подавати у свої військкомати підтверджуючі документи. Ті ж, хто не має права на відстрочку від служби в армії, або втратив її - повинні будуть призвані на службу в найближчому призові.

Терміни проходження служби:

Термін проходження військової служби в армії України для призовників без вищої освіти - 18 місяців, зі ступенем спеціаліста або магістра - 12 місяців.

Громадяни, які призвані на строкову службу, з зону проведення антитерористичної операції (АТО) не направляються,  вони будуть виконувати свої функціональні обов'язки в місцях дислокації військових частин на мирній території.

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg