Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow В Охтирці вирішили не пускати в місто фури
В Охтирці вирішили не пускати в місто фури Печать
Автор Анна Протасова   
01.06.2016 г.
ImageОхтирку закрили для великовагового транспорту. Відповідне рішення ухвалила сесія міської ради у вівторок 31 травня.

За словами міського голови Ігоря Алєксєєва, це вимушене рішення. Але іншого виходу для збереження міста влада наразі не бачить. Об'їзна дорога не належить до комунальної власності, а підприємства, що її використовують, не відгукуються на звернення про ремонт і утримання магістралі.

«Наша задача - зберегти місто, яке руйнується, - каже міський голова. - Об'їзна дорога не має власника. Якщо ми закриємо місто, тоді, можливо, знайдеться і власник, і кошти на її ремонт. Ми направляли і звернення, і запити. Ситуація не змінюється».

Таку ініціативу депутати підтримали і ухвалили рішення про заборону руху великовагового автомобільного транспорту загальною масою понад 20 т дорогами комунальної власності Охтирської міської ради. Начальнику Охтирського відділу поліції  ГУНП в Сумській області доручено посилити контроль за дотриманням вимог дорожніх знаків 3.15 (заборона проїзду автомобілів, загальна маса яких перевищує вказану на знаку).

Поряд з цим влада просить поліцію посилити увагу щодо дотримання автомобілістами правил стоянки, бо нахабство деяких водіїв уже допекло.

Чи вирішить проблему з дорогами заборона фурам їздити містом, покаже час. Її критики вбачають тут широкі можливості для корупції і хабарництва. Кажуть, «брали по 100, а тепер буде по 300». Умовні цифри прозвучали прямо під умовним куполом ради. Але голосування за повний Stop фурам і бензовозом зібрало більшість голосів народних обранців.

Анна Протасова

 ----

Примечание. Формулировка принятого документа несколько отличается от проекта, после публикации текста решения внесем поправки. (Редактор)

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg