Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Працівники поліції затримали злочинця та врятували життя потерпілих
Працівники поліції затримали злочинця та врятували життя потерпілих Печать
Автор ГУНП в Сумській області   
24.05.2016 г.
ImageОпівночі до чергової частини Охтирського відділу поліції надійшло повідомлення від місцевої мешканки про те, що в одній з квартири багатоповерхового будинку, в якому вона проживає, чути сильні крики. На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група. 

Прибувши на місце пригоди, працівники поліції помітили закривавлених господарів та молодого чоловіка зі зброєю в руках. Оперативна ситуація на місці була вкрай ускладнена, так як злочинець миттєво направив ствол пістолета у бік правоохоронців.

Дославши патрон до патронника, правопорушник намагався вистрелити в поліцейського, але на щастя зброя не спрацювала. Завдяки оперативності та злагодженості дій правоохоронців нападника вдалося роззброїти та затримати.

Image Image  

Надавши першу домедичну допомогу потерпілим, поліцейські встановили всі обставини події. Опівночі на телефон 21-річного потерпілого зателефонував знайомий, який нещодавно брав у борг 200 доларів. «Товариш» попросив юнака, аби той вийшов на вулицю, мотивуючи це тим, що його батько їде з міста Полтави, і везе гроші. Останній без вагань спустився до під'їзду, і хлопці стали чекати батька. Після тривалого чекання, друзі вирішили зайти до квартири. Увійшовши до під'їзду, поведінка знайомого різко змінилася, і він безпідставно почав лупцювати товариша. Хлопець почав тікати до квартири, але нападника це не зупинило. Наздогнавши його в квартирі, злочинець оскаженіло продовжував наносити удари. На крик вибігла мати, і стала черговою жертвою зловмисинка. Потерпілі зрозуміли лише одне, нападнику потрібні від них гроші. Врятувала їхнє життя сусідка, яка на галас викликала правоохоронців.

Image Image 

Співробітники поліції доставили правопорушника до відділу поліції, де було встановлено його особу. Ним виявився 21-річний громадянин, який тимчасово мешкав в місті Охтирка. Раніше не судимий, займається спортом, і на перший погляд здавався добропорядним громадянином. До скоєння злочину його підштовхнули борги, які терміново потрібно було повернути.

Під час особистого огляду затриманого, в рюкзаку було виявлено ніж. На запитання навіщо він йому, хлопець відповів легко: - «носив про всяк випадок».

«Такі факти в нашому місті поодинокі, але носять резонансний характер. Викликають хвилю переживань та обговорень серед громадян, - коментує подію виконуючий обов'язки начальника Охтирського відділу поліції РусланКладько. - Але хочу запевнити, що співробітники Охтирської поліції готові та можуть оперативно реагувати та вчасно прийти на допомогу».

Наразі, зброю та інші виявлені речі вилучено та направлено на експертне дослідження. По зовнішнім ознакам пістолет перероблений з газового на бойовий. Відносно затриманого відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 187 Кримінального кодексу України «Розбій, поєднаний з проникненням у житло». Судом визначено запобіжний захід - тримання під вартою. За скоєне молодому чоловікові загрожує кримінальне покарання у виді позбавлення волі на строк до дванадцяти років.

Сектор комунікації ГУНП в Сумській області

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg