Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Шикуйтеся, таланти!
Шикуйтеся, таланти! Печать
Автор Газета "Город А"   
23.05.2016 г.
В Охтирці проведуть відразу п'ять мистецьких конкурсів

Такого ще не було. Протягом літа в Охтирці проведуть відразу п'ять конкурсів мистецького спрямування. Відповідне рішення ухвалив виконавчий комітет міської ради. Конкурси відбудуться у межах святкування 375-річчя з часу заснування Охтирки і завершаться до Дня міста. На їх організацію планується витратити 16 тисяч гривень.

Відтак, відділ культури і туризму Охтирської міської ради разом зі співорганізаторами, протягом травня - серпня має провести: конкурс «Зорепад талантів 2016», конкурс «Логотип міста Охтирки», конкурс малюнків на відкритих поверхнях «Графіті», конкурс «Предметний символ Охтирки», відкритий міський фестиваль - конкурс пленеру, присвячений художнику Костянтину Власовському.

Програма виглядає досить насиченою і за умови активної участі охтирчан може стати джерелом багатьох відкриттів. Якщо не втрутяться, звісно, відпочинковий настрій і літня спека, що цілком можливо.

Отже, для активних і талановитих подаємо оперативну інформацію щодо мистецьких змагань.

  

«Зорепад талантів 2016»

Міський конкурс «Зорепад талантів 2016», за задумкою ініціаторів, має   виявити досі невідомі загалу дарування і розширити артистичне коло Охтирки. Для участі в конкурсі слід подати анкети - заявки до КЗ «ОМЦКіД» за адресою: вул. Паркова, 2а, контактний телефон 2-32-21. Конкурс триватиме у три етапи: один конкурсний день кожного місяця, починаючи з травня і закінчуючи липнем. У серпні планується провести підсумковий концерт та на День міста нагородити переможців.

Помірятися талантами зможуть усі охочі, без вікових і жанрових обмежень. Запрошуються вокалісти, танцюристи, музиканти, читці, аматори оригінального жанру: (технічного, образотворчого, спортивного, прикладного напрямків тощо).

 

«Логотип міста Охтирки»

У Положенні про конкурс «Логотип міста Охтирки» вказано, що його результат не замінить офіційну символіку міста (гімн, герб і прапор). Мета і завдання конкурсу полягає у створенні найкращого логотипу Охтирки, який міг би використовуватися у інформаційно-туристичних цілях. Така собі приваблива картинка, не позбавлена змісту.

Організатори планують залучити до розробки логотипу якнайбільше учасників: як одноосібних, так і колективних.

До конкурсної роботи, знову ж таки, слід додати заявку учасника. Цього разу  до відділу культури і туризму Охтирської міської ради за адресою: вул. Армійська, 117 (приміщення Охтирської дитячої художньої школи, 2-й поверх), контактний телефон 3-13-27.

Перший етап конкурсу (з 1 травня по 1 липня) передбачає подання робіт. Другий етап (з 1 липня по 8 липня) - громадську оцінку шляхом інтернет-голосування. Третій етап - члени журі визначають переможця. Кінцевий термін подання конкурсних робіт - 1 липня.

Нагородження переможців відбудеться в день відзначення 375-річчя з часу заснування міста.

 

«Графіті»

Мета конкурсу «Графіті» - запровадження нових форм дозвілля підлітків і молоді. Організатори дали йому девіз - «Я люблю своє місто». Сказано, що заявки прийматимуть до 15 травня за адресою: вул. Армійська, будинок 117, (телефон  3-13-27 з 09.00 до 16.00, каб. № 23) або  Этот e-mail защищен от спам-ботов. Для его просмотра в вашем браузере должна быть включена поддержка Java-script , але, можливо, ще хтось і встигне.

До 25 травня визначаться з ескізами, допущеними до реалізації. З 1 червня учасники мають приступити до виконання малюнків на відкритих (визначених організатором конкурсу) поверхнях на території міста. Підведення підсумків заплановано провести до 24 серпня.

 

«Предметний символ Охтирки»

Мета конкурсу - популяризація Охтирського краю, його впізнаваність у символіці, привабливій для туристів. 

Учасниками конкурсу можуть бути, навіть, підприємства, установи та організації, навчальні заклади. Охтирчан запрошують долучитися до творчості, не виставляючи жодних вікових обмежень. Обмежує учасників лише календар.

Конкурс проводиться з 1 травня по 1 липня. З 4 липня по 7 липня триватиме інтернет-голосування на сайті Охтирської міської ради. Останній день подачі заявок - 1 липня. Їх приймає КЗ «Охтирський міський краєзнавчий музей», вул. Незалежності,10, контактний телефон 2-46-33.

На конкурс подаються малюнки, ескізи, сучасні, традиційні та історичні (копії реліквій, збережених у родинах протягом кількох поколінь) вироби, виготовлені з різноманітних матеріалів (металу, глини, лози, тіста тощо), що відповідають поняттю «символ».

 

Пленер, присвячений художнику Костянтину Власовському

Фестиваль-конкурс проведуть переважно для школярів та учнівської молоді Охтирки.

Його обмежать 3-ма віковими категоріями: молодша група (діти віком 12-14 років); старша група (діти віком 15-17 років); дорослі: художники, викладачі художніх шкіл та викладачі малювання загальноосвітніх шкіл, студенти середніх та вищих спеціалізованих навчальних закладів.

Учасники пленеру за 4 години мають створити графічну роботу чи живописний етюд, використовуючи власні матеріали.

Заявки на участь у конкурсі надсилайте за адресою: Охтирська дитяча художня школа, вул. Армійська, 117, м. Охтирка, телефони: 3-11-71; 099 1472804,  Этот e-mail защищен от спам-ботов. Для его просмотра в вашем браузере должна быть включена поддержка Java-script .

Підготувала Анна Протасова

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg