Головна arrow Розділи arrow Життя та люди arrow Охтирський центр ПТО – День відкритих дверей
Охтирський центр ПТО – День відкритих дверей Печать
Автор Газета "Город А"   
09.05.2016 г.
Image28 квітня у Будинку Молоді двері були відкриті. Відкриті для всіх: для випускників шкіл і для всіх бажаючих ознайомитись із державним навчальним  закладом професійно-технічної освіти.  

Чому і як тут навчають? Які професії здобувають? Як це відбувається?

Відкриваємо двері, і потрапляємо у світ робітничих професій: слюсарів, малярів, перукарів, кухарів і барменів. У фойє БМ панує доброзичлива атмосфера, навколо молоді,усміхнені обличчя. Молодь  -  майбутні професіонали своєї справи. Вони представляють свою професію: показують, розповідають, демонструють тонкощі. Звичайно, щоб опанувати і навчитись  - треба вчитись 3 роки, або 2 або 1 рік і 5 місяців.

Які ж спеціальності пропонує Охтирський центр ПТО?

 

  1. Штукатур. Маляр. Лицювальник-плиточник;
  2. Слюсар з ремонту сільськогосподарських машин та устаткування;
  3. Тракторист-машиніст сільськогосподарського (лісогосподарського) виробництва;
  4. Кухар. Продавець продовольчих товарів;
  5. Офіцант. Бармен;
  6. Слюсар з ремонту автомобілів; 
  7. Водій автотранспортних засобів;
  8. Електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування;

 

До Охтирського центру ПТО належить відокремлений навчальний підрозділ у м. Тростянець та філія у смт. Велика Писарівка.

ДНЗ «Охтирський центр ПТО» запрошує на навчання юнаків та дівчат на 2016-2017 навчальний рік! Для цього потрібно зібрати документи для вступу і в липні-серпні надати їх у приймальну комісію закладу. Учні забезпечуються стипендією, гуртожитком у підрозділі та філії.

Крім навчання в Охтирському центрі ПТО вміють змістовно і творчо відпочивати. Як навчаються,чим живуть і як відпочивають, учні професійно-технічного центру продемонстрували  на сцені свого Будинку Молоді. Гості цього вечора побачили можливості до творчості у кожній представленій професії. Серед гостей були випускники охтирських шкіл. Велика родина Охтирського ПТО гідно представила себе на сцені і повсякчас ми бачимо їхні справи та активну участь у житті Охтирки. Тож майбутні випускники закладу можуть без страху зробити перший крок у доросле життя, заявивши: «З нами будується Україна!».

Окрасою пізнавально-творчого заходу був концерт. Це був справжній вінок із сучасних українських пісень та народних у сучасній обробці. Гурт «Всі рівні» був неперевершений. На сцені ми побачили і почули справжнє українське! Особлива подяка музичному керівнику Миколі Обуховському.

«Ви - майбутнє України. Адже без робітничих професій Україна не зможе існувати. Час реформ і модернізації потребує висококваліфікованих кадрів. Ви вибрали правильний шлях», - такими словами привітала Євгенія Афанасіївна Коритник своїх учнів .

А для широкого загалу директор закладу чітко заявила «МИ Є. БУЛИ. І БУДЕМО!». Євгенія Коритник нагадала слова голови Сумської обласної ради Семена Салатенка: «Хто сьогодні не вкладає кошти в освіту, той завтра буде вкладати кошти у в'язниці!».

Image Image 

Підготувала Валерія Бакуліна 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg