Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Весняний призов на строкову службу
Весняний призов на строкову службу Печать
Автор ЛЕБІДЬ Д.М.   
05.04.2016 г.
Оголошено весняний призов громадян на строкову військову службу до Збройних сил України та інших військових формувань України. 

У відповідності до Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу», Указу Президента України від 29 березня 2016 року № 122/2016 «Про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2016 році»,  Постанови кабінету Міністрів України від 21 березня 2002 року № 352 (із змінами) з 5 травня по 30 червня 2016 року, наказу № 24 від 31.03.2016 «Про організацію та проведення призову громадян України 1990-1996 років народження в травні-червні 2016 року на строкову військову службу до ЗСУ та інших військових формувань» ТВО військового комісара Охтирського ОМВК  проводиться призов громадян на строкову військову службу до Збройних сил України та інших військових формувань України.

На строкову військову службу призиваються громадяни України чоловічої статті,  придатні за станом здоров'я до військової служби в мирний час, яким до дня відправлення у військові частини виповнилось 20 років, та старших осіб, які не досягли 27 річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу.

Згідно Постанови кабінету Міністрів України від 12 серпня 2015 року № 587 «Про затвердження Порядку виплати грошової допомоги громадянам України, які призиваються на строкову військову службу». Допомога виплачується громадянам України, які призиваються на строкову військову службу, в розмірі двох мінімальних заробітних плат. Оскільки мінімальна заробітна плата в Україні з 01 травня 2016 року - 1 450 гривень, то розмір зазначеної допомоги становитиме 2900 грн.  Якщо призовник не має вищої освіти  його військова служба триватиме 1,5 (півтора) року. Якщо ж призовник має вищу осіту то строк його військової служби становитиме 1 (один) рік.

Призовники, яким надійшла повістка районного (міського) військового комісаріату на прибуття до призовної дільниці для проходження призовної комісії, зобов'язані прибути в пункт і у строк, зазначені в повістці.

У разі якщо за будь-яких обставин повістка не надійшла, громадяни призовного віку зобов'язані з'явитися до призовної дільниці в десятиденний строк з дня початку відповідного чергового призову, визначеного Указом Президента України, не пізніше 15 травня 2016 року.

Керівники підприємств, установ, організацій і навчальних закладів незалежно від підпорядкування та форм власності на вимогу військових комісаріатів забезпечують своєчасне прибуття громадян призовного віку до призовних дільниць.

У ході проведення чергового призову зміна місця військового обліку громадян призовного віку не допускається, за винятком підтверджених відповідними документами випадків, які передбачають:

 

  • переведення на роботу в іншу місцевість;
  • переїзд на нове місце проживання;
  • прийняття до навчального закладу і вибуття в іншу місцевість для продовження навчання;
  • направлення за розподілом на роботу в іншу місцевість після закінчення навчального закладу.

 

У разі неявки призовника без поважних причин за викликом районного (міського) військового комісаріату на призовну комісію він несе відповідальність, установлену законом.

Поважними причинами неприбуття призовників до призовних дільниць у строк, установлений військовим комісаріатом, які підтверджені відповідними документами, визнаються:

 

  • перешкода стихійного характеру, хвороба призовника або інші обставини, які позбавили його можливості особисто прибути у зазначені пункт і строк;
  • смерть його близького родича (батьків, дружини, дитини, рідних брата, сестри, діда, баби) або близького родича його дружини.

 

Громадяни, які призвані на строкову службу, в зону антитерористичної операції (АТО) не направляються,  вони будуть виконувати свої функціональні обов'язки в місцях дислокації військових частин.

У відповідності до статті 335 КК України, ухилення від призову на строкову службу карається позбавленням волі на строк  до 3 років.

ТВО військового комісара Охтирського ОМВК
майор ЛЕБІДЬ Д.М.

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg