Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Адміністративній реформі Алєксєєва дали добро
Адміністративній реформі Алєксєєва дали добро Печать
Автор Анна Протасова   
29.03.2016 г.
ImageАдміністративна реформа, яка не пройшла з першої спроби, стала реальністю - з другої. 29 березня рішенням десятої сесії сьомого скликання Охтирська міська рада затвердила нову структуру і штати своїх виконавчих органів. Під канцеляризмом «зміна структури» ховається повна ліквідація деяких управлінь та створення інших, відповідно - звільнення працівників і набір нових (чи старих) за конкурсом.

Проект рішення «Про затвердження структури і штатів виконавчих органів Охтирської міської ради» вперше виносився на розгляд сесії 22 лютого, але з тріском провалився. Тоді, більшість депутатів не погодилася з запропонованою Алєксєєвим реформою. Міський голова мотивацію до змін пояснював вимогами часу і децентралізацією, що ось-ось настане. «У зв'язку з тим, що в рамках децентралізації на місцеву владу передається багато повноважень, які раніше вона не виконувала, у нас виникає потреба збільшувати кількість виконавчих органів і їхній штат. Я вважаю, що громада міста навряд чи нас зрозуміє, якщо ми будемо без міри нарощувати число чиновників апарату. Запропоновані зміни - намагання покращити ситуацію», - переконував депутатську аудиторію Ігор Алєксєєв у лютому. Узимку депутати сказала своє «Ні», але за місяць, з приходом весни - передумали, і 29 березня, у вівторок, ухвалили позитивне рішення легко, практично без обговорення.

Відтак, управління і відділи ради добряче потрясе, а людям будуть нерви.

Розробники реформи, зокрема, вирішили утворити: управління фінансів та економіки; управління капітального будівництва та житлово-комунального господарства. Відповідно, ліквідувати існуючі: управління фінансів; управління економіки та інвестиційної політики; управління житлово-комунального господарства.

Загалом нова структура почне діяти з 1 червня, раніше - з 1 квітня - мають стати до роботи новостворений відділ з питань державної реєстрації, відділ державного будівельного контролю та інспекція з благоустрою.

ImageЗа це та інші рішення порядку денного депутати голосували поіменно із застосуванням нової електронної системи. 10 сесія сьомого скликання стала першою, коли місцеві депутати мали голосувати виключно поіменно. Таким чином Охтирська міська рада виконала вимоги оновленої статті 59 закону «Про місцеве самоврядування в Україні» щодо поіменного голосування.

Відтепер народні обранці здійснюють волевиявлення натисканням кнопочок на пультах, котрі отримують на початку роботи сесії, і здають в кінці. Результати голосування мають у той же день розміщуватися на офіційному сайті ради і зберігатися там необмежений час. Також вони повинні надаватися на запит згідно з законом про доступ до публічної інформації.

Загалом, 29 березня, з 24 проектів порядку денного рішеннями стали 23. Не пройшов лише проект «Про затвердження переліку об'єктів комунальної власності територіальної громади м. Охтирки, які підлягають приватизації у 2016 році», що схоже було несподіванкою для його розробника - управління ЖКГ.

Анна Протасова

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg