Головна arrow Розділи arrow Життя та люди arrow Громада бажає знати! Хто управлятиме будинками і чому мовчить «Сумигаззбут»?
Громада бажає знати! Хто управлятиме будинками і чому мовчить «Сумигаззбут»? Печать
Автор Газета "Город А"   
21.03.2016 г.
Гриневський Михайло Дмитрович від імені ініціативної групи охтирчан звернувся до редакції газети «Город А», аби оприлюднити питання, які хвилюють громаду сьогодні. Людей турбує готовність влади до переходу комунального господарства на нові рейки, як це передбачає нове законодавство у сфері ЖКГ (зміна форми управління будинками), перспектива будівництва молокозаводу та стосунки з ТОВ «Сумигаззбут».

Отже, ініціативна група запитує.

Хто управлятиме будинками?

Що зроблено органами виконавчої влади м. Охтирка з приводу виконання вимог чинного законодавства у сфері ЖКГ - закону України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку»? Коли власники квартир багатоквартирних будинків зможуть ознайомитись з правилами конкурсу - хто може взяти участь у конкурсі на управителя будинками (освіта, досвід і т.і.)?

Чи може конкурс відбудеться за сценарієм розташування молокопереробного заводу в центрі міста, біля пам'яток історії (собори, церкви, парк відпочинку і т.д.)?

Громада не дала права Пелиху В.В. проводити будь-які роботи, що пов'язані з будівництвом молокопереробного заводу, а він уже нібито обладнання завозить!

Може він домовився з органами місцевого самоврядування на надання безкоштовної допомоги продукцією свого підприємства дітям шкіл і садочків, які розташовані поряд, на реконструкцію церкви, що поряд з торговельно-розважальним комплексом чи парк візьме під свою опіку???

Що взагалі в планах пана Пелиха, ніхто не знає! Людина, керівник підприємства має особисто доповідати на громадських слуханнях і презентувати, а не ховатися від громади. Не гроші вирішують все, а громада!

 

Про газ і лічильники

Закон України «про забезпечення комерційного обліку природного газу»(2012 р.) зобов'язує суб'єктів господарювання, що здійснюють розподіл природного газу на відповідній території забезпечити встановлення лічильників газу у квартирах і приватних будинках. В яких газ використовується для приготування їжі до 1 січня2018 року.

Громадяни міста Охтирки мають право звертатись до ТОВ «Сумигаззбут» із заявою про безкоштовне встановлення газових лічильників у квартирі та приватних будинках, а підприємство повинне виконати їх прохання. Кошти на придбання і встановлення лічильників вкладені в тарифна оплату за послугу.

ПИТАННЯ ДО КЕРІВНИКА ТОВ «СУМИГАЗЗБУТ»

 

  • Що заплановано товариством на найближчий час?
  • Скільки лічильників потрібно в м. Охтирка в приватному секторі і в багатоповерхівках?
  • Скільки лічильників вже встановлено у приватних будинках і квартирах?
  • Яка кількість лічильників придбана власниками квартир і приватних будинків за власні кошти?
  • Скільки лічильників газу встановлено безкоштовно в 2015 році власникам квартир і приватних будинків?
  •  На який термін розраховане безкоштовне  встановлення   газових лічильників ТОВ «Сумизаззбут», щоб здійснити виконання державної програми про економне споживання природного газу, взагалі, і зокрема, Закон України «Про забезпечення комерційного обліку природного газу»?

 

Члени ініціативної групи охтирчан неодноразово звертались до керівника «Сумигаззбуту», але зрозумілої відповіді не отримали. Тому звернулись в редакцію газети, щоб отримати відповідь на поставлення запитання публічно.

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg