Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Місто arrow ХVI футзальний турнір пам’яті Рапія
ХVI футзальний турнір пам’яті Рапія Печать
Автор Газета "Город А"   
07.03.2016 г.
Image27 лютого в спортивному залі СГК «Нафтовик» стартували чергові змагання з міні-футболу. В 16-ий раз розігрується Кубок пам'яті колишнього очільника НГВУ «Охтирканафтогаз» Романа Костянтиновича Рапія. Цей спортивний трофей вважається найбільш вагомим серед усіх футзальних кубків нашого міста.

Цьогоріч виявили бажання позмагатися у майстерності 30 аматорських команд. Після першого відбіркового туру у подальший етап змагань проходило 18 спортивних колективів. Шестеро з них: «Нива» (Хухра), «Нафтовик», «Лідер», «Нафтовик-2», «Центр ДАІ» та «Лада» (Рублівка) як фіналісти 2015 р. (I-VI місця) проходили «автоматом».

Результати «стикових» матчів наступні. «Ковпаківець» з нищівним рахунком 9:0 виніс «Укроп-2». «Ташань» (Комиші) без проблем пройшла команду «Пологи» 6:1. «Сапер» поступився «Рідному селу» 2:4. «Лідер» U-21 без особливих труднощів подолав «ДЮСШ-2» з рахунком 3:1. «Маяк» з Котельви переграв спортивний колектив рятувальників «Тайфун» 7:3. Битва титанів аматорського футболу Охтирки – «Спартака» й «Гусинки» завершилась без голів. Переможця визначили за допомогою пенальті. Нерви «Гусинчан» виявилися міцнішими (1:2) й вони пройшли в наступний тур. «Укроп» «прибив» «ДЮСШ -1» з рахунком 5:1. «Олімп» (В’язове) декласував «Сталь», а «Чупахівка» команду «ДЮСШ» – глядачі у цих зустрічах побачили відразу по 10 «сухих» голів у ворота слабших суперників. Трохи менше наколотила «Кириківці» хухрянська «Нива-Молодь» – 7:0, а «Спартак-2» «Факелу» ­– 6:0. Програшем «ДЮСШ-4» закінчилася зустріч охтирчан з тростянчанами. Більш кваліфіковані спортсмени з «Надії» перемогли наших юнаків з рахунком 6:1.

Переможці відбіркового туру були поділені на три підгрупи. Група А: «Нива»; «Нафтовик-2»; «Лідер U-21»; «Маяк»; «Олімп»; «Спартак-2». Група В: «Нафтовик»; «Центр ДАІ»; «Ташань»; «Укроп»; «Чупахівка»; «Нива Молодь». Група С: «Лідер»; «Лада»; «Ковпаківець»; Рідне село»; «Гусинка»; «Надія».

Матчі в групах стартують 5 березня 2016 року. Ігри у суботу та неділю починатимуться о 14:15. Подивитися на поєдинки футзалістів можна усім охочим. Змагання триватимуть майже до ночі (остання зустріч запланована на 20:15).

Голова Федерації футболу м. Охтирка Сергій Петрович Олондар:

– Наше місто має неофіційний титул столиці Сумського футболу абсолютно невипадково. Тон задає не тільки команда майстрів ФК «Нафтовик-Укрнафта», але й добре розвинутий аматорський футбол.

Подивіться, Кубок пам’яті Романа Костянтиновича Рапія вже в 16-ий раз поспіль збирає по кілька десятків спортивних колективів. Це дуже добрий показник. Більш того, ми бачимо, що команди зберігаються, розвиваються, сильнішають. Шестірка минулорічних фіналістів не зникла з футбольної мапи. Впевнений, що декому з них знову вдасться дійти до фіналу.

Нашому місту вдалося не тільки створити кілька цікавих футбольних та футзальних турнірів, але й забезпечити їх гарну організацію та неупереджене, висококваліфіковане суддівство. Довіра до організаторів обумовлює високу кількість учасників з інших міст та сіл, що йде на користь і футболу, і розвитку нашого міста.

Особливі слова подяки хочеться сказати на адресу НГВУ «Охтирканафтогаз» ПАТ «Укрнафта» (в.о. начальника Наслєдніков С.В., голова профкому Біленко І.І.). Спортзал СГК «Нафтовик» сьогодні традиційна арена для різних змагань.

 

Підготував Андрій Міхєєв

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg