Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Як охтирські депутати вчилися кнопкодавити
Як охтирські депутати вчилися кнопкодавити Печать
Автор Газета "Город А"   
29.02.2016 г.
Так виглядає пульт
Так виглядає пульт
Електронну систему голосування тестували у раді у понеділок 22 лютого. Можливо, це була остання сесія, коли голоси рахували у звичний спосіб - у зошиті, поділивши депутатські ряди між членами лічильної комісії.

З набуттям законної сили змін до статті 59 закону «Про місцеве самоврядування в Україні» щодо поіменного голосування, Охтирська міська рада стане ближчою до Ради Верховної. Кнопкодавити почнуть і в нас.

Випробування системи, яка за словами міського голови Ігоря Алєксєєва коштує 54 тисячі гривень, виявило слабкі місця. І найменше з них те, що іменні пульти з кнопочками «за», «проти», «утримався» треба роздавати перед засіданням і збирати після нього, під особистий підпис депутата.

До того ж, народним обранцям непросто опанувати нове. Куди тиснути, як і коли, аби волевиявлення було коректно зафіксовано? Багаточасове тестування, а сесійне засідання тривало з 9 до 16 години з двома перервами, показало - результати «ручного» і «кнопкового» голосування часто не співпадають.

Артем Петров на питання, чи розібрався з пристроєм, відповідає, що це лише для старших колег проблема, а для молодих - річ елементарна. З виду воно і правда надпросте, а чи досконале в роботі? Як би там не було, а через місяць, всі голосування повинні відбуватися саме через систему, а результати мають у той же день публікуватися на сайті ради і зберігатися там необмежений час. Також вони повинні надаватися на запит згідно з законом про доступ до публічної інформації.

Анна Протасова

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg