Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Польську і німецьку мову можна безкоштовно вивчати онлайн
Польську і німецьку мову можна безкоштовно вивчати онлайн Печать
Автор Порт Європа   
17.02.2016 г.

Польсько-український портал "Порт Європа" запрошує всіх бажаючих записатися на безкоштовні онлайн-курси польської та німецької мов. Курс полської пройшло вже понад 60 тисяч українців, багато з них зараз успішно навчаються або працюють у Польщі.

Курси складаються з кільканадцяти уроків, які автоматично, кожні 3-5 днів відправляються підписникам, які підтвердили реєстрацію. Автоматизація цього процесу і є причиною, чому курси можуть бути безкоштовними. - Ідея цих курсів тісно пов'язана з Євромайданом. Коли в жовтні і листопаді 2013 вирішувалася доля євроінтеграції України, в мене виникла ідея створити щось, що на практичному рівні допоможе звичайним українцям євроінтегруватися. Живучи в Польщі я бачив, наскільки проблемним буває мовний бар'єр і як сильно незнання мови обмежує можливості українців, які хотіли б навчатися, працювати чи просто подорожувати Європою. Саме в таких обставинах я створив курс польської для українців, а його запуск якраз збігся з початком революції. Ще до того на нашому порталі ми запустили безкоштовний інтернет-курс української мови для поляків, який ґрунтується на подібному принципі, адже наша мета - польсько-українське зближення та європейська Україна - говорить Якуб Логінов, власний кореспондент Дзеркала тижня в Польщі, власник порталу "Порт Європа" і автор безкоштовного курсу польської мови.

Згодом на порталу з'явився і безкоштовний е-курс німецької мови. Його створила Інга Павлова - українка родом із Києва, котра перебралася жити в Краків. - Знання німецької допомагає в кар'єрі, але також це практичне втілення в життя ідеї євроінтеграції, за яку не тільки треба боротися на Майдані, але і реалізувати її маленькими кроками в повсякденному житті. Чим більше українців буде знати мови країн Євросоюзу, в тому числі німецьку, тим тісніші будуть зв'язки України з Європою. Це і є прояснення, чому я вирішила поділитися своїми знаннями і створити цей курс - говорить пані Павлова.

Курси польської і німецької функціонують на тій самій польській платформі Freebot для безкоштовної відправки е-мейлів, яку створив Пьотр Маєвський з Гданська. Тому системні повідомлення курсів (інформація про запис, можливість відмови від дальшої розсилки тощо) написані польською. - Система Freebot - це єдина платформа, яка уможливлює безкоштовну розсилку е-повідомлень, в нашому випадку мовних уроків. Саме тому ми вирішили скористатися нею, а не платними українськими варіантами, бо тільки в такому разі можливо зберегти безкоштовний характер курсів - говорить Якуб Логінов. Якщо не брати до уваги технічні деталі, курси полської та німецької мають різний характер, залежний від того, на що ставили наголос її автори. І так, тоді як в курсі польської мови від Якуба Логінова домінує лексика та вивчення інтуїтивних аналогій між польськими та українськими словами, так курс німецької від Інги Павлової ставить наголос на німецькій граматиці і поясненні її правил.

 

На курси можна записатися за адресами:

Курс польської - www.porteuropa.eu/ua/polskamowa

Курс німецької - http://porteuropa.eu/ua/austria/ekonomika-i-suspilstvo/2299-kurs-nimeckoji-mowy

На безкоштовний е-курс польської мови записалося вже понад 60 тисяч осіб з України, але також із Білорусі, на курс німецької - понад 3000. На польській версії порталу з 2011 року функціонує також безкоштовний курс україської мови для поляків, доступний за адресою: www.porteuropa.eu/ukrainski  Українську мову вивчило за допомогою цього курсу вже 12 тисяч поляків.

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg