Головна arrow Розділи arrow Життя та люди arrow В адміністрації ринку розповіли, як прибирали сніг
В адміністрації ринку розповіли, як прибирали сніг Печать
Автор Газета "Город А"   
01.02.2016 г.

Після матеріалу щодо прибирання території  Охтирського продовольчого ринку адміністрація закладу запропонувала свою позицію з цього питання. Її озвучив голова споживчого товариства «Ворскла» Віталій Іванович Грицай.

Грицай В.І.:

- Там де щось робиться, завжди є якісь помилки. Але хотілося б, щоб ми навчилися помічати не тільки негатив, але й позитив. Не варто казати, що сніг на ринку не прибирається. Це абсолютно несправедливо. Можливо не ідеальне, але щонайменш регулярне прибирання здійснювалося і здійснюється. Залучається техніка. Працює по 4-6 чоловік, на чолі зі мною. При складних погодних умовах, у вечірній і, навіть, нічний час. Користуючись нагодою, хочеться подякувати усім працівникам ринку за їх відданість у боротьбі зі стихією.

- Але ж у порівнянні з минулими роками, сніжні купи на ринку зросли...

- Це так. Але ж нагадайте мені, коли ви бачили в Охтирці таку сніжну зиму. Сніг вже нікуди було вивозити. Ми, тимчасово, його складували за межами ринку. Однак, отримали попередження від міської влади. Тому почали складати сніг на вільних ділянках ринку.

- Зараз питання щодо вивозу снігу вирішено?

- Ми зустрічалися з міським головою Ігорем Алєксєєвим. Питання вирішено. Нам надають можливість вивозити сніг на територію КП «Благоустрій». Звісно там майданчик тіснуватий, але з чогось починати потрібно.

- Сьогодні ми бачимо прибраний ринок.

- Не просто прибраний, а чудово прибраний! Саме так казали працівники з м'ясного павільйону, які першими приходять на ринок. Вони дивувались, коли тільки ми встигаємо все робити. А секрету ніякого немає. Просто почали після закриття ринку та усю ніч до самого ранку працювали.

- Ваші підлеглі не жаліються на незручний режим роботи?

- Усі добре розуміють, що зарплатня кожного з нас залежить від успішної торгівлі підприємців-орендарів. Не буде виторгу - розбіжаться орендарі, розвалиться ринок. Покупцю потрібно створити гарні умови, забезпечити вільний доступ до прилавка, безпеку і т.д. Такий підхід на користь усіх сторін. Особисто мене дивує, як багато орендарів не приділяють гідну увагу очищенню снігу від свого кіоску, що є прямим порушенням договору. Там чорним по білому прописані дані обов'язки. Зроблено це було для спрощення механізованого прибирання. Тракторець міг за раз захватити відкиданий від кіосків сніг. А зараз йому і двох разів замало. Ми вимушені лопатами відкидати сніг від більшості кіосків, затримуючи роботу техніки. Ще на початку нашої розмови ми домовилися мислити позитивно. Отож, я просто закликаю орендарів - давайте разом подбаємо про чистоту. Від цього буде користь усім. Якщо кожен внесе свою частку праці, прибирання снігу на всій території буде займати набагато менше часу, а покупців навпаки, побільшає. 

Андрій Міхєєв

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg