Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow А тепер танцюй, небоже, на морозі гопака!
А тепер танцюй, небоже, на морозі гопака! Печать
Автор Андрій Міхєєв   
11.01.2016 г.
ImageНещодавно розпочалася справжня зима зі снігом і морозом. Рядок з відомої байки Глібова у заголовку стосується не того Коника, який промарнував усе літо. Охтирські діти, що вивчають мистецтво балету – не рівня цій легковажній істоті. Бо працювали весь рік добре, дуже добре.

Підтвердження тому є численні перемоги на обласному рівні. Але чим далі від літа, тим холоднішими ставали стіни рідної «Кнєжі», де займаються вихованки Зої Наклицької. Зараз вони взагалі вимушені мерзнути. Діти скаржаться своїм батькам на погані умови для занять у МЦКіД, але чим ті можуть зарадити донькам? Необхідний щомісячний внесок у 70 грн. усі платять справно. Готові й по сотні платити, аби узимку діти танцювали в прийнятних умовах. Бо зараз дівчатка після пуантів розповідають, як у них клякнуть та болять стопи. Все через низьку температуру у колишньому кінозалі 2-го поверху, де проходять заняття ансамблю класичного танцю «Елегія».

Наші балерини тільки за період Новорічних свят відтанцювали вже 8 концертів. Глядачі купували квитки, але отримані гроші навряд чи підуть на опалення. Яким чином можна вирішити проблему танцюристів? Гріти обігрівачами величезну залу марно – дуже висока стеля. Потрібно або монтувати підвісні конструкції, щоб зменшити об’єм приміщення, або переходити до маленької кімнати, або ж, взагалі, шукати на зимовий час притулку в іншій будівлі. Як хореографічне відділення музичної школи, наприклад.

Влада повинна вирішувати проблеми охтирчан. Орендувати за кошти міського бюджету, проситися «перезимувати» безкоштовно до меценатів-власників нерухомості, на крайній випадок, збирати гроші з благодійників «на тепло» – але не замовчувати проблему.

Щоб привернути увагу до проблеми, батьки юних балерин підготували відкритого листа до депутатів міськради та мера.

Колективне звернення

Голові Охтирської міської ради Алєксєєву І. Ю. Депутатам Охтирської міської ради від батьків дітей, які навчаються в зразковій балетній студії

Шановний міський голово, депутати міської ради!

Ми, батьки дітей, які займаються балетом у зразковій балетній студії та в ансамблі класичного танцю «Елегія», під керівництвом заслуженого працівника культури України, почесного громадянина міста Охтирка Наклицької Зої Степанівни, звертаємось до Вас з проханням щодо поліпшення умов перебування дітей у приміщенні КЗ «Охтирський міський центр культури та дозвілля» (2-й поверх, малий зал), де проводяться заняття балетом. Споруда, побудована за типовим проектом, як кінотеатр, для занять балетом мало підходить.

В залі немає вікон, він не провітрюється. Слабке освітлення складає враження, що діти знаходяться в підвалі. У зимовий період приміщення опалюється дуже погано, в залі холодно. І хоча діти танцюють та все одно вдихають холодне повітря, за металеві поручні братися неможливо, бо замерзають руки.

За таких умов наші діти займаються балетом та досягають великих успіхів. Вихованці Зої Наклицької є окрасою всіх місцевих та обласних свят, завжди здобувають перші місця на різноманітних хореографічних конкурсах. Охтирська балетна студія – єдина в Сумські області, вона прославляє наше місто на всю Україну. За все це батьки та діти вдячні нашому педагогу Наклицькій З.С.

Просимо Вас відреагувати на наше звернення та покращити умови для занять нашим дітям.

Заздалегідь вдячні, батьки дітей, які навчаються в зразковій балетній студії та в ансамблі класичного танцю «Елегія».

Володимир Волк, Андрій Копил, Наталія Федорова (всього 29 підписів)

Підготував Андрій Міхєєв

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg